Един космонавт от руския космически кораб Союз MS-22 може да

...
Един космонавт от руския космически кораб Союз MS-22 може да
Коментари Харесай

SpaceX може да се включи в спасяването на екипажа на МКС

Един космонавт от съветския галактически транспортен съд Союз MS-22 може да се „ трансферира “ на Crew Dragon на компанията на Илон Мъск SpaceX, в случай че на Международната галактическа станция (МКС) възникне нова изключителна обстановка преди идването на галактическия транспортен съд Союз MS-23.

Това заяви изпълнителният шеф на „ Роскосмос “ по пилотираните стратегии Сергей Крикалев на конференция, проведена от НАСА. Според Крикалев, при положение на изключителна обстановка, преди идването на избавителния транспортен съд " Союз МС-23 ", корабът " Союз МС-22 " ще би трябвало да бъде употребен за връщане на екипажа на Земята. „ Но дружно с нашите сътрудници от НАСА, ние изследваме по какъв начин можем да понижим този риск – може би да преместим най-малко един член на екипажа на кораба Crew Dragon “, сподели той.

По-рано ръководителят на Роскосмос Юрий Борисов заяви, че галактическият транспортен съд " Союз МС-22 ", чийто нагревател беше развален на 15 декември, ще се върне на Земята без екипаж в безпилотен режим. Космонавтите Сергей Прокопиев, Дмитрий Петелин и американският астронавт Франсиско Рубио ще бъдат прибрани от космическия транспортен съд " Союз МС-23 ", който ще бъде изстрелян към МКС в безпилотен режим на 20 февруари.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР