Един китайски медик изпробва върху себе си ваксина срещу коронавирус,

...
Един китайски медик изпробва върху себе си ваксина срещу коронавирус,
Коментари Харесай

Експерименти на живо тяло: с коронавирус, малария и жълта треска

Един китайски доктор тества върху себе си ваксина против ковид, въпреки да е бил наясно, че може да почине. Има и други образци на хора, които опитват със личния си живот. Вижте в:

Ваксина против ковид?

Смелост, любознание или просто надценяване? Навярно комбинацията от тези три неща кара някои откриватели да тестват върху себе си своите открития. Ежедневникът „ Global Times “ заяви за китайски доктор, който освен бил създал перорална (която се взема през устата) ваксина против ковид, само че и персонално я бил изпитал - без всевъзможни странични резултати.

Забава с божествен газ

Научното изобретение от време на време върви ръка за ръка със случайността: сред 1795 и 1798 година английският химик сър Хъмфри Дейви провел опити с божествен газ. И тъй като тествал въздействието му върху себе си, разкрил освен болкоуспокояващото, само че и опияняващото деяние на този газ, който през днешния ден се употребява като анестезия.

Откривателят на ултравиолетовите лъчи

През 1801 немският физик Йохан Вилхелм Ритер открива ултравиолетовите лъчи, а година по-късно - основава и първия батерия. Ритер изследвал и свойството на мускулите да се редуцират под влияние на електрически импулси. Той умира прекомерно млад - единствено на 33 години – очевидно, тъй като малтретирал личното си тяло с ток, с цел да организира опитите.
 ултравиолетовите лъчи iStock/Getty Images
Зигмунд Фройд и кокаинът

Австрийският психолог и доктор Зигмунд Фройд е прочут като създател на психоанализата - способ, който се употребява и в наши дни. По-малко прочут е фактът, че като доктор в болничното заведение във Виена той е изследвал и въздействието на кокаина. От оповестени негови писма излиза наяве, че самият Фройд дълго време е консумирал кокаин.

Самозаразяване с жълта тресчица

" Мисля, че съм по следите на същинския извършител ", написа на 8 септември 1900 година американският доктор Джеси Лейзиър в писмо до жена си. Лейзиър изследвал маларията и жълтата тресчица, доказвайки, че те се придвижват от комари. След като се самозаразил със смъртоносната болест, Лейзиър умрял едвам 34-годишен - 17 дни, откакто написал въпросното писмо до жена си.
 ваксина iStock/Getty Images
Гигантските сили на ускорението

Офицерът от Военновъздушните сили на Съединени американски щати Джон Пол Стап е пионер в проучването на това по какъв начин ускорението и забавянето работят на човешкия организъм. Той се подлага на опит с така наречената " ракетна шейна ", в която тялото му е било подложено на ускоряване от над 1000 км/час. Това е най-голямото ускоряване, на което някой се е подлагал непринудено.

Катетър до сърцето

Вернер Форсман бил ексцентрик още по време на следването. Германският хирург желал безусловно да потвърди, че е допустимо еластичен катетър да бъде прокаран от сгъвката на лакътя чак до сърцето. Началниците на Форсман му забранили изрично да организира сходен опит. Той обаче не се отказал от него. През 1929 тествал теорията си персонално - скрито, несъмнено.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР