Един казус, който се превърна в поредната черна точка в

...
Един казус, който се превърна в поредната черна точка в
Коментари Харесай

Точно преди 5 години - началото на ”подпорната стена” на Алепу

Един проблем, който се трансформира в следващата черна точка в биографията на ръководещите, стартира да придобива своята форма на тази дата, само че преди пет години. Тогава стартира рушенето на брега край Алепу, а през днешния ден на мястото се намира “подпорната стена ” - брегоукрепителното оборудване с функционалност, което се трансформира в същински скандал.
Ето по този начин наподобява Шофьорския плаж в региона на Алепу на 28 юли 2015 година
Posted by Бетономорие on Tuesday, July 28, 2020

Пет години по-късно обаче в обществените мрежи се завърта нова порция фотографии от същото място. ФрогНюз напомня, че всичко се случи за броени дни - твърдеше се, че 4-етажната постройка в действителност не е постройка, а просто подпорна стена. Завихриха се незабавни инспекции, разпоредени персонално от премиера Борисов.

.

В последна сметка се оказа даже, че градежът има издадени и разрешителни, демонстрира информация в обществения указател. В момента обаче всичко е спряно, тъй като има открити нередности. Въпросът е доста елементарен - по какъв начин дирекцията за строителен надзор издава разрешителни, а след това същата институция взема решение, че има проблем. Вероятните отговори са два - или някой не е приключил работата си както би трябвало, или са били бутнати “пари под масата”, с цел да може някой някъде да си затвори очите.

.

Каквото и да се е случило, резултатът е налице - четири етажна постройка, която ще стане част от “Алепу вилидж” - хотелски комплекс, структура с функционалност, която хем ще укрепи появилото се свлачище, хем ще донесе и дивиденти на крупния вложител.

е бил постоянно свикан. Представил е пред магистратите болничен лист. Преди месец Окръжната прокуратура оспори като незначително разрешението за градеж на Алепу и с това спря строителството. Според държавното обвиняване структурата е противозаконна, тъй като е построена въз основа на позволения за подсилване на свлачище, а не за хотел.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР