Един инкасо автомобил се охранява най-малко от двама души, но

...
Един инкасо автомобил се охранява най-малко от двама души, но
Коментари Харесай

След зачестилите обири: Промени ще увеличат охраната при инкасо на големи суми

Един инкасо автомобил се охранява минимум от двама души, само че има предложение за законодателни промени, с които при превозване на суми над 5 млн. лв. инкасо колите да бъде съпровождана от още един автомобил на охранителната компания. Това сподели през днешния ден пред Би Ти Ви основния секретар на Националната асоциация на компании за комерсиална сигурност и защита Радослав Христов след обира на инкасо автомобил в Благоевград в неделя.
Според него в съответния случай охранителите са изпълнили своите отговорности по този начин, както са им написани в Закона за частната охранителна активност и наредбите. Христов уточни, че всекидневно при кражби на инкасо автомобил не се стига да пукотевица..
" Има причина да не могат да бъдат прекратени тези кражби. В България инкасо касетите, в които се съхраняват парите, не са снабдени с устройства за омастиляване на парите при насилственото отваряне. Ако това се случва, тогава тези кражби ще са безпредметни, тъй като парите ще станат неизползваеми ", сподели още специалистът.
 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР