Един и същи сценарий почти винаги сме гледали – чака

...
Един и същи сценарий почти винаги сме гледали – чака
Коментари Харесай

Славов за протеста пред Националния стадион: Част от кадрите говорят за престъпление


„ Един и същи сюжет съвсем постоянно сме гледали – чака се да ескалира напрежението, което става мотив за разпространяване на митинга и след това в дребните улички и на мрачно стартират избрани непозволени дейности от страна на органите на реда ”. Това съобщи министърът на правораздаването Атанас Славов в студиото на „ Здравей, България ”. По думите му би трябвало да има самостоятелна инспекция на митинга от 16 ноември пред Националния стадион.

„ Ясно е, че има превишаване на пълномощията на обособени чиновници и на Министерство на вътрешните работи, належащо е цялостно, всестранно, обективно следствие, което не е просто вътрешно следствие от звената на Министерство на вътрешните работи, а от прокуратурата, с цел да имаме самостоятелност ”, съобщи Славов. Според него е проблем, че се разчита на вътрешните механизми в системата на Министерство на вътрешните работи да доведат до очистителен резултат. „ Част от фрагментите приказват даже за закононарушение ”, съобщи министърът.

„ Видяхме случаи на хора, които към този момент са обезвредени, с белезници на земята, връщат се служителите на реда и стартират пердах с палките. Това е закононарушение, не просто административно нарушаване ”, съобщи Славов. Той прикани да се стигне до корените на злоупотребата с власт – да е ясно дали става дума за напрежение, липса на психическа поддръжка за чиновниците на реда или за неупражнен надзор.

Министърът дефинира декември като основен за правосъдната промяна. „ В началото на декември би трябвало да бъде подложен на ново гласоподаване планът за промени в Конституцията и в границите на идващите седмици дефинитивно да бъде признат. Паралелно в Министерство на правосъдието работим по новия Закон за правосъдната власт, който да вкара на законово равнище промените в Конституцията. След неговото приемане ще забележим и смяната в органите ”, разяснява Славов.

" Целта е да няма нов Гешев и нов Филчев в правосъдната система " - по този начин министърът аргументира конституционните промени. " Сарафов се държи сега ", сподели още Славов.

Според министъра трябва да се откри уравновесен метод, при който да се каже, че президентът е длъжен да организира съвещания с парламентарно показаните партии, преди да назначи служебно държавно управление. От друга страна да се каже ясно, че служебните министри би трябвало да са лица, заемащи висши обществени длъжности и по този начин да подсигуряват, че ще продължи да се работи институционално във време на политическа рецесия.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР