Един глобален пакт може да помогне за решаване на проблема

...
Един глобален пакт може да помогне за решаване на проблема
Коментари Харесай

Борисов определи кризата между Русия и Украйна като огромна опасност

Един световен пакт може да помогне за решение на казуса с миграцията в Европа. Това стана ясно от думите на премиера Бойко Борисов по време на лекция, която той изнесе довечера в мароканската столица Рабат .
 
Той изясни и по какъв начин би трябвало мигрантите да влизат на континента: " Да заповяда на КПП-то, ще се вземат отпечатъци, ще се ревизира за съпричастност към терористични организации, групи или събития, здравно обезпечаване и тогава към този момент може да каже, че търси леговище, тъй като бяга от войната. Тогава към този момент сме длъжни да го приемем. Но да търси по-добър живот чисто стопански... Тук идва и главният спор сред европейските водачи - дали сме длъжни или не сме длъжни. Това е ужасно предизвикателство и не е свършило, само че то може единствено да се реши с световен пакт . След 10-ина дни в Мароко ще е срещата на Организация на обединените нации по подобен пакт. Да кажем кой бяга от война и от естествено злополучие, тогава хуманният човек би трябвало да му помогне. Икономическият мигрант обаче би трябвало да мине по друга линия там, където го желаят, където има потребност от него ".

 Бойко Борисов в Мароко БГНЕС
Бойко Борисов добави още, че на днешните публични диалози в Мароко е станало ясно, че по балканския път от Африка могат да тръгнат 40 милиона мигранти .
 
Борисов разяснява и рецесията сред Русия и Украйна , която дефинира като голяма заплаха : " Както доста пъти на Балканите се е случвало от нищо, от една съчка кибрит, както ние споделяме, може да възникне застрашителен спор в Черно море и в района. Аз се веселя за това, че доста от нашите европейски водачи, в лицето и на Ангела Меркел през днешния ден, с такава паника наблюдават спора. Повярвайте ми, в този район може да се повторят събитията в някогашна Югославия. Има безусловно всички предпоставки - стопански, финансови, политически, насъбрана ненавист ". Затова и Борисов още веднъж прикани за разговор.-->
 
Утре формалната аудиенция на българската делегация продължава с сключване на Спогодба за обществена сигурност сред България и Мароко.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР