Eдин достоен млад човек и доказал себе си спортист, Радослав

...
Eдин достоен млад човек и доказал себе си спортист, Радослав
Коментари Харесай

Борецът Радослав Георгиев стана Почетен гражданин на община Мъглиж

" Eдин заслужен младеж и потвърдил себе си състезател, Радослав Георгиев, завоюва доверието на Общинска администрация, Общински съвет, а сигурен съм, че и на огромна част от жителите на Община Мъглиж и получи званието,, Почетен жител на Община Мъглиж ”. Желая на Радо доста здраве, спортни и фамилни триумфи и дано продължава да бъде ослепителен образец на подрастващите в битката им за реализация в живота ", сподели по време на тържествената гала по награждаване кметът на община Мъглиж доктор Душо Гавазов.

До десети клас учи и тренира в Спортно учебно заведение “Тодор Каблешков ” гр. Стара Загора. Като извънредно изявен състезател и народен първенец от Държавното персонално състезание по класическа битка, в теглова категория - 100 кг, е изместен в София и единадесети клас приключва в Централното спортно учебно заведение “Олимпийски очаквания ” София, като състезател на тима по битка на “ЦСКА ”. След това продължава образованието си в Националната спортна академия “Васил Левски ”, където ще се дипломира през 2022 година, като бакалавър по специалността “Спортен мениджмънт ”.

През 2014 година Радослав Георгиев става пети на международното за кадети в Словакия. През този интервал печели първо място на интернационалния шампионат “Victory cup ”  Анталия, Република Турция и е четирикратен първенец на Република България в ДЛП по класическа битка, в тежка категория – 120 кг. Кариерата му продължава в Националния тим по битка, само че към този момент във възрастовата категория - мъже и теглова категория 130 кг. През този интервал на спортни изяви печели едно първо място на интернационалния шампионат „ Дан Колов – Никола Петров “. Той е петкратен първенец на България.

През януари Радослав Пламенов Георгиев още веднъж стана първенец на шампионата в Сливен, с което си подсигурява място на Европейското състезание през актуалната година.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР