Един диск - реверанс към Романтизма, записа клавирното дуо Аглика

...
Един диск - реверанс към Романтизма, записа клавирното дуо Аглика
Коментари Харесай

Най-успешното ни клавирно дуо Аглика Генова и Любен Димитров с нов диск

Един диск - поклон към Романтизма, записа клавирното дуо Аглика Генова и Любен Димитров. Това е първият им план, откакто станаха носители на премията Ехо Класик. И този път те се доверяват на диригента Йордан Камджалов. Само за седмица дискът им към този момент е препоръчван от музикалните редактори на огромните радиостанции в Германия, възторжени са и отзивите на международните професионални издания за класическа музика.

За Аглика и Любен това е 14-ият им компакт диск. Програмата е определена напълно от звукозаписната компания, с която работят от години. Интересното е, че в селекцията пада един композитор, с чиито етюди стартира пътят на невръстните пианисти.

Школата с извършения на Черни всява смут у всяко дете, което за пръв път сяда пред клавишите. В компакт диска Любен и Аглика демонстрират едно друго нежно лице на композитора. Чак в този момент схващат какъв брой дължат на часовете работа върху неговите етюди в ранното си детство.
Наистина той ни е давал в ръцете по това време, когато сме свирили неговите етюди, ни е давал боичките и четчиците, с които по-нататък да можем да реализираме точно тази брилянтна музика, точно тази лекост на музиката, това дихание, което тук може да бъде чуто.
Другият концерт в диска е на Макс Брух. Аглика и Любен повдигат завесата какъв тъкмо е техният жанр, когато записват нов диск.
Ние обичаме да записваме нацяло и доста изнервящо ни работи, в случай че би трябвало да повтаряме. Опитваме се един компакт диск да има свежестта и въздействието на едно концертно осъществяване.Разбира се би трябвало да призная една звукозаписна активност е надалеч по-придирчива към най-малкия звук, към най-малкия боязън, да вземем за пример прискърцане на стол, прожектор, в случай че направи направи някой звук, в случай че някакво насекомо инцидентно е влезнало пеперудка или муха, в случай че е лято. всичко това би трябвало да се прекъсне и отначало да се повтори и това е изнервящият миг.
Двамата ни пианисти усещат все по-силно тежестта на своята популярност в света на класическата музика. Наградата Ехо Класик ги прави още по-големи перфекционисти в новите им инициативи. Едно от тях е идния концерт в Пловдив - родния град на Аглика, където двамата пианисти ще свирят през юни за първи път от цели 18 години.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР