Един детски празник, посветен на етносите – Заедно растем, заедно

...
Един детски празник, посветен на етносите – Заедно растем, заедно
Коментари Харесай

Възмущение от Момчилград заради ВМРО, Искрен Веселинов обвини ДПС

Един детски празник, отдаден на етносите – " Заедно растем, дружно честваме ", провокира голям скандал – а това е нещо изцяло обикновено, заложено е в просветителната политика. Вътрешна македонска революционна организация се опита да направи един на ниска цена пиар и докара до презрян конфликт сред политическите сили . Това съобщи директорката на детската градина " Щастливо детство ", поради която Вътрешна македонска революционна организация подаде сигнал до медиите – че деца биват карани да танцуват „ под ориенталски ритми”. От Вътрешна македонска революционна организация споделят, че сигналът идва от родител.
Родители споделиха пред Нова телевизия, че децата им са обезпокоени поради това, че са показани по малкия екран и че от малкия екран ще дойдат да снимат. Оставете хората да си правят работата, не се занимавайте с нелепости , сподели засегнат татко.
От страна на личния състав не се приказва на турски език, само че между тях децата приказват, тъй като това е майчиният им език. Затова по стратегия задачата ни е да ги научим на български език, има и в допълнение образование , уточни директорката. Тя акцентира, че танците, които бяха показани от Вътрешна македонска революционна организация, са извънкласна активност.
Твърденията и на родителите, и на директорката са, че въпросното празненство е почнало с българско хоро и е приключило с осъществяване на химна на България. Работим за запазване на културна еднаквост, подчертаха от личния състав на градината. Поколения са излезли от градината – станали са лекари, учители, даже политици. Ние се гордеем с тях, категорично сподели директорката. Тя е уверена, че " господата от Вътрешна македонска революционна организация " желаят да си създадат на ниска цена пиар, а това не е положително за просветителната система. При нас идват деца, които не знаят български език – тъй като порастват в такива фамилии, само че родителите им ни оказват помощ, по тази причина идват при нас – да ги научим. Директорката посочи и, че има дни на отворени порти и тогава родителите могат да се срещнат с образователния развой.
Отговор от " патриотите "
Не съм очаквал от директорката да чуя, че целият район се управлява от Движение за права и свободи и се работи за турска еднаквост. В тези райони демокрацията от дълго време е заблуда – с цел да бъдеш на работа, би трябвало да показваш преданост към Движение за права и свободи, съобщи депутатът от " Обединени патриоти " Искрен Веселинов.
На Веселинов беше пуснат целия клип, от който се вижда, че на тържеството има и други песни – български, британски, само че той още веднъж повтори, че има проблем и е поради Движение за права и свободи, тъй като то съумяло да наложи редица практики, които основават турскоговорящо общество, давайки образец с искане на кметове от района да се учи наложително турски език .
Веселинов посочи, че сигналът до тях е от човек, който " патриотите " познавали от години. Той не се усъмни, че в градината се учи български език, само че добави, че под всички други форми в общините, следени от Движение за права и свободи, имало усърдие
Когато едно " тъпо малцинство ", а българите там са такива, подаде сигнал до патриотична организация, ние не можем да мълчим, приключи депутатът, който не се съгласи, че това е пиар акция и по този начин единствено се активизира електоратът на Движение за права и свободи.
Същевременно Веселинов видя " позитивна роля " от страна на Турция при прекъсването на бежанския напън и от тази позиция умерената позиция на България била положително решение. Веднага обаче депутатът обърна тематиката към тракийските българи и по какъв начин техните права трябвало да се пазят. " Турция при Ердоган се държи повече като Османска империя и това е притеснително за всички прилежащи страни ", акцентира Веселинов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР