Един ден всеки собственик на автомобил се сблъсква с проблема

...
Един ден всеки собственик на автомобил се сблъсква с проблема
Коментари Харесай

Как се държи колата, ако е силно претоварена

Един ден всеки притежател на автомобил се сблъсква с казуса с преместването на жилище, което постоянно се прави с персоналната кола. Автомобилът е препълнен до върха, без водачите да се преценяват с товароносимостта, което в последна сметка води до доста неприятни последствия.

Един от главните причини при избора на кола за доста хора е количеството багаж, което побира тя. Дълбочината, широчината и потенциалът на багажника са доста по-важни от системите за пасивна и дейна сигурност. Причината за това пристрастяване е елементарна: всички логистични въпроси се падат на фамилния автомобил: от обикновени артикули от магазина до преместването на покъщнината. Никой обаче не се интересува от товароносимостта.

Въпреки това, в техническата документи на всеки автомобил точката на товароносимост е ясно посочена - разликата сред общата маса на автомобила и тежестта му без товар. Превишаването на този индикатор се санкционира с санкция от КАТ, само че това не е най-страшното. При претоварване се нарушават доста фабрични параметри: амортисьорите с пружини стопират да работят вярно, управляемостта се губи и спирачният път се усилва доста.

Един забавен опит с претрупан всъдеход Mitsubishi Pajero Sport (бруто тегло - 2710 кг, лично тегло - 2095 кг, демонстрира какво се случва в случай че в него се натоварят торби с цимент и други смеси с тегло от 650 кг, които безпроблемно влизат в багажника. А претоварването е единствено с към 30- 40 кг. Всъдеходът, който е на рама, поначало е тежък, с дизелов мотор с висок въртящ миг и опция за задвижване на всички колела на всевъзможен вид повърхнина. Въпреки това, всъдеходът устоя теста с компликация.

Първо, ускорението е доста по-слабо, изключително в случай че се появи даже едно леко нанагорнище. От предходната лекост при ръководството на автомобила няма и диря - товарът несъмнено се усеща. Вторият значим аспект е прекъсването. Няколко опита демонстрират, че би трябвало да спазвате доста по-голяма отдалеченост и да започнете да се подготвяте за прекъсване авансово.

Но най-неприятното и рисково упражнение е маневрирането. Всъдеходът се ръководи доста по-зле от нормално, което прави неосъществим даже и малкъ слалом. Ако претоварите колата не сменяйте внезапно лентата и постепенно се придвижвайте към вашата дестинация. Имайте и поради, че Mitsubishi Pajero Sport е автомобил на рама и даже е издигнат въз основата на пикапа L200! Какво можем да кажем за елементарна лека кола?

Изкушението да придвижите всичко едновременно, без да губите време в голям брой пътувания, постоянно е огромно, написа automedia. И празнините в багажното поделение са привлекателни. Въпреки това, когато събирате движимости или транспортирате тежки товари, си коства да запомните, че най-важният индикатор е тежестта, а не размерът. По-добре да отидете два пъти, в сравнение с да претоварите колата.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР