Един ден да е добър колкото Робърт де Ниро. Точно

...
Един ден да е добър колкото Робърт де Ниро. Точно
Коментари Харесай

Как един българин може да успее в Холивуд

Един ден да е добър колкото Робърт де Ниро. Точно това желае Юлиан Костов - българинът, който неслучайно съпоставят с носителя на Оскар. А физическата аналогия сред двамата ще я види всеки - даже имат бенка на едно и също място, нищо че е на друга буза.

Самият Юлиан, който до неотдавна и в естествена конюнктура делеше времето си сред Лос Анджелис, Лондон и родната Варна, вижда тази аналогия единствено когато се намръщи. За наслада, напоследък има повече мотиви за усмивки, тъй като триумфите като артист, продуцент и управител следват един след различен.

Но преди да стартира да побеждава в киното, Юлиан е побеждавал и в басейна, тъй като се е занимавал съществено с плуване - бил е и първенец. А точно непрекъснатата битка с водата го е научила, че " за огромни триумфи трябват труд, поредност и самообладание ".
 Снимка 510905

Образованието по бизнес мениджмънт също му оказва помощ през днешния ден. Юлиан обаче е и спокоен, и идеалист, с цел да може най-после да бъде победител. Защото триумфът не идва с магическа пръчка. А с цел да стигне до него, българинът е прегръщал с две ръце и компликациите, и провокациите по пътя.

Огромно тестване за духа и физиката се оказва ролята му в английската военна драма " Син на друга майка " (2017 г.). Това е и първата му основна роля в трагичен филм. За нея Юлиан е трябвало да отслабне с 12 кг единствено за няколко седмици и да поддържа новото си тегло до края на фотосите.
 Като Бил в

Като Бил в "Сина на друга майка "

Но триумфът към този момент е почукал на вратата на Юлиан и като управител. Именно той е в основата и на един от най-големите български триумфи в Холивуд - избирането на Мария Бакалова за ролята на Тутар в Borat Subsequent Moviefilm.

С нея Мария провокира същински възторг в Холивуд, като водещи издания даже позволиха, че българката може да получи номинация за Оскар. И Юлиан, несъмнено, има вяра, че това може в действителност да се случи. Според него Мария Бакалова има действителни шансове и за други огромни награди като Златен глобус, БАФТА и SAG Awards (Награда на Гилдията на филмовите актьори).
 Заедно с Мария Бакалова

Заедно с Мария Бакалова

За него Мария е амбициозна, прочувствена, скромна и талант като актьор. Затова и счита, че ще продължи да се развива и да ни радва с още триумфи. Готов е и да оказва помощ на още надарени млади българи посредством мениджърската си организация Jupiterlights Talent Management.

" Не имам вяра в конкуренцията. Смятам, че в случай че една роля е моя, аз ще си я взема без значение на кого още дам късмет. Но в случай че не знаят, че съществуваш - по какъв начин ще получиш шанса си за изява. "
 Като Сам Куентин в

Като Сам Куентин в "Разговорът "

Затова и Юлиан счита, че е време за културна гражданска война, а триумфът на Мария Бакалова е началото ѝ.

" Време е да покажем нашата богата история и просвета. Нашата позиция. Нашият език. Да установим позицията си в света и поп културата. "

Ето за какво посредством Freedom or Death се е нагърбил със задачата да покаже пред света една нова позиция на Руско-турската война, посредством която с кръв и саможертви България още веднъж става свободна.

За Юлиан Холивуд безспорно е меката на шоубизнеса. Европейците там са считани за забавни и той в никакъв случай не е усещал неуважение към себе си, когато каже, че е българин. Но Холивуд е и едно много необичайно място, тъй като там може да си модел, артист или музикант, само че в това време да караш Uber. (Нещо като София, бихме добавили ние...)
 Като Юрий Леньов в

Като Юрий Леньов в "Тредстоун "

От какво има потребност един българин, с цел да успее в Холивуд?

В България има доста умни, кадърни, положителни и надарени хора. Не мисля, че ни би трябвало нещо друго от останалите. Дисциплина, труд и религия. Здравословна отдалеченост от обществените мрежи. Среда от верните хора. Човек би трябвало непрекъснато да се развива, да учи и да се бори с комплексите си.

Добрата вест обаче е, че всички сме прецакани и всички имаме незабавна потребност от терапевт или различен ефикасен отдушник, без значение от кое място сме. Дали си от Пуерто Рико, Словения, Англия или България, ви подсигурявам, че там се държат с " съумелите " по същия метод.

Често чуваме: " Ей, няма подобен злорад народ като нашия "... Има. Всеки различен народ. Сверявали сме си часовниците с сътрудници и от гореизброените, и от други страни. Във всеки етнос има и положителни, има и изгубени хора. Не вярвайте нито че сме специфични, нито че сме най-ужасни.

Реализацията зависи само от индивида и по какъв начин ще упражни свободната си воля - за съсипия или за строеж. Няма общо с националната принадлежност. Отне ми десетилетие в чужбина, с цел да го проумея. Да, може в някои аспекти да ни е по-трудно от на други, само че искаш ли го в действителност - ще успееш. Дори това да е след 20 години.
 Като Сам Куентин в

Като Сам Куентин в "Разговорът "

Имало ли е роля, за която сте се явявали на кастинг, желали сте я доста , само че в последна сметка не сте я получили ?

О, да! Доста постоянно се случва, само че след време тези огорчения те учат да не взимаш себе си и процеса толкоз съществено. Винаги има нещо друго зад ъгъла, само че първоначално доста се съсипвах.

Когато да вземем за пример след месеци кастинги оповестиха, че са избрали Джон Бойега за ролята на Фин в " Междузвездни войни: Силата се пробужда " (2015 г.), бях погубен. Депресията ме държа половин година.

Но към този момент не ми пука и съм се научил да не отивам на кастинг, с цел да спечелвам роля, а с цел да изиграя роля. По този метод просто се развличам, без да имам упования. Ако не печеля аз, след това виждам артиста, който е взел ролята, с цел да си сверя часовника.

Доста постоянно няма основна разлика в изиграването и е просто въпрос на типаж и на усета на екипа. Друг път виждам и си споделям... да... този е супер артист и е доста по-правилен избор за тази роля. Така беше с Джон Бойега и с Томер Капон като Френчи в един от обичаните ми сериали The Boys. Като артист чуваш толкоз постоянно думата " не ", че в случай че не се научиш да не го приемаш персонално, ще загазиш доста.
 Снимка 510909

Ще вземете присъединяване във втория сезон на " Под станция Темпъл ". Какво е да работиш с Марк Стронг ?

Марк е необикновен като актьор, като сътрудник и като човек. Изключително учтив, ерудиран и благ. Накара ме незабавно да се усещам признат и част от продукцията, която бе в разгара си.

Говорихме си за доста неща, като да вземем за пример по какъв начин се трансформират актьорските стилове с годините и с другите формати. За безсмислеността на известността - този подъл второстепенен артикул на триумфа, на човек в нашата промишленост. За това, че актьорите би трябвало да отучат много неща от театралното си образование, с цел да станат сполучливи на екрана.

А като способ с него работим по подобен метод. Можем да си приказваме за нелепости пет секунди преди да кажат екшън, и след това да се съсредоточим и да създадем доста трагична сцена.

Предпочитам работата с артисти, които желаят да те опознаят, тъй като най-ценното нещо са другарствата, които завързваш, когато имаш привилегията да обикаляш света, правейки това, което обичаш.

Участвате в сериала на Netflix Shadow and Bone . Може ли той да се окаже идващият The Witcher?

Мисля, че ще е много по-добър от The Witcher, който също одобрявам. Вече излезе първият тийзър и останах без мирис, знаейки какво ще видят феновете през април, когато би трябвало да тръгне в Netflix.

Нямам самообладание. Имаме всички предпоставки - от бестселър романите, сценарист, номиниран за Оскар, продуцентите на Stranger Things, страховит актьорски състав и образни резултати. Именно в актьорския състав има расово, етническо, полово, полово и даже езиково и акцентово многообразие, каквото няма в никой различен фентази сериал или филм.

А какво да чакаме от сериала Freedom or Death?

По заглавието се сещате, че това е сериал, който ще продуцираме за събитията преди и по време на Руско-турската война, водеща до освобождението на България. Както към този момент споделих - време е и за нашата позиция. Планирам това да е многоезичен сериал, фокусиращ се върху няколко персонажа и техните истории - опълченците на Шипка, Макгахан, японският самурай Сейго Ямадзава, Михаил Скобелев, Уилям Гладстон и други.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР