Един ден Bitcoin ще се саморазруши. Това прогнозира принц Ал-Уалид

...
Един ден Bitcoin ще се саморазруши. Това прогнозира принц Ал-Уалид
Коментари Харесай

Bitcoin ще се самовзриви, предупреди саудитски принц

Един ден Bitcoin ще се саморазруши. Това предвижда принц Ал-Уалид бин Талал, един от най-големите саудитски вложители и член на саудитското кралско семейство.

" Не имам вяра в bitcoin. Мисля, че един ден ще се саморазруши. Това нещо не е контролирано, не е под надзор, нито е под надзора на която и да е централна банка ", сподели Ал-Уалид пред CNBC.

Той съпостави виртуалната валута с огромната счетоводна машинация, която докара до фалит американският енергиен търговец и колос в комуналните услуги Enron в края на 2001 година

 Може ли биткойнът да стане 10 000 $?
Може ли биткойнът да стане 10 000 $?

Как да инвестирате най-добре в криптовалутата

Със своето положение от над 18 милиарда $, Ал-Уалид е измежду 50-те най-богати хора в света. Той ръководи Kingdom Holding - голям конгломерат, който влага в Citigroup, Apple и Twitter. Компанията е основана в саудитската столица Рияд.

Bitcoin се увеличи с към 500% от началото на 2017 година и с над 770% през последните 12 месеца. В събота цифровата валута доближи рекордните 6100 $.

Саудитският вложител и милиардер се съгласи с изпълнителния шеф на JPMorgan Chase Джейми Даймън, който предишния месец назова bitcoin " машинация ", която в последна сметка ще се взриви.

 Bitcoin е машинация и ще има неприятен край, твърди шефът на най-голямата банка в Съединени американски щати
Bitcoin е машинация и ще има неприятен край, твърди шефът на най-голямата банка в Съединени американски щати

Джейми Даймън не има вяра на криптовалутата

" Да се каже, че това ще се взриви, не е нещо проникновено, bitcoin го прави постоянно. Трябва да очаквате постоянни гърмежи, тъй като всичко това е спекулативно. Което не значи, че няма да изживеем всеки гърмеж по пътя ", уточни изпълнителният шеф на Ritholtz Wealth Management Джош Браун.

Не бива да ни изненадва, че Ал-Уалид е сериозен към криптовалутата, заради връзките му с властническите владетели на Саудитска Арабия, означи Браун.

Търговията с биткойни е позволена в кралството. Властите обаче предизвестиха, че покупко-продажбите с цифровата валута, която не се управлява от държавното управление, може да имат негативни последствия за вложенията на физическите лица.

 Русия не разрешава Bitcoin
Още една огромна стопанска система не разрешава Bitcoin

Използването им води до безпричинно високи опасности

" Ще са нужни още към 5 години, преди да можем да преценим дали (bitcoin) има действително влияние върху валутите като цяло ", сподели Абдулмалик Ал-Шейх, старши консултант в саудитския валутен регулаторен орган SAMA.

Макар виртуалната валута постоянно да покорява нови върхове, огромните вложители към момента са скептични към нея. Освен отявления й съперник Джейми Даймън, bitcoin разгневи и изпълнителния шеф на BlackRock Лари Финк. Финк назова криптовалутата " показател на пране на пари " поради способността й да улеснява противозаконната търговия в интернет.

Въпреки това JPMorgan и други финансови институции влагат в блокчейн технологията, която е в основата на bitcoin.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР