„Един ден бедствие в Гърция, но на наш`то море бедствието

...
„Един ден бедствие в Гърция, но на наш`то море бедствието
Коментари Харесай

След апокалипсиса на Халкидики българите пазаруват като невидели в Кавала

„ Един ден злополучие в Гърция, само че на наш`то море бедствието е цяло лято. Тук ще запълним времето с шопинг, само че на Черноморието няма кой да се върне. Далеч от бетона, шашмите, съмнителната храна и умря „ Ден година храни “, изяснява един българин на различен, до момента в който пият фрапе в едно от претъпканите кафенета в центъра на Кавала, написа 24rodopi.com .

Половинките им в същото време са дейни в друга навалица - в магазин от известна и у нас фешън верига. На всеки един от трите етажа на най-оборотния магазин в Кавала се чува българска тирада.

Часове след водния пъкъл, на обяд в центъра на Кавала е невероятно да се паркира. „ Обикалях 40 минути, до момента в който се отвори място до ферибота “, научаваме от събеседника на този, който "никога няма да се върне на Слънчака и Несебър ".

В Гърция българите харчат повече пари от румънците, впускат се със пристрастеност в извършването на покупки и не се тормозят да хвърлят огромни суми.

Почиващите в Кавала, Палио, Неа Перамос, Керамоти и другите курортни селища в региона, са били надалеч от окото на бурята, която лиши 6 човешки живота и рани над 100 души, само че изобилните превалявания и мощният вятър в нощта против 11 юли са стреснали и тях. Разговорите на българите, които „ трошат “ пари в Кавала се свеждат до претърпяната нощ и какъв брой в добра посока са развива туризмът в Гърция.



„ В българските медии пишат, че торнадо минало през Халкидики “, означи единият земляк, който очевидно е обезпокоен от неизвестността - колкото повече облекла донесе брачната половинка му, толкоз ще олекне джобът му.

„ Когато и да дойдем тук, постоянно намира с какво да изпълни една чанта в магазина. Нова сбирка била, още не била пусната в България, имало промоция, която не била за изпускане - все се изкарва права “, реди мъжът.

"Цените най-малко са прилични. На тези цени и гръцките заплати, за тях напряко облеклата са без пари. Ние малко се набутваме, само че най-малко е качествено “, успокоява го приятелят, който май също е имал дълги диалози с половинката си за гръцкия вземане-даване.

Двете дами от Пазарджик се бавят, а двамата герои разнищват един от огромните проблеми на България в последните седмици - отлива на туристи, което даже министерството на туризма признава.



„ Бедата е, че от година на година българите тук стават повече. И който открие хубавото, в никакъв случай няма да се върне там, където го дебнат по какъв начин е паркирал, с цел да му вдигнат колата, да го вкарват един път в ресторанта, а след това да не ги интересува дали отново ще дойдеш...Нашите нищо не вършат да задържат хората по Черноморието.

Така е, тъй като туризмът у нас не се прави от хора, които идват от туризма, а от служители или някакви, които със заменки са придобили парцели и построили хотели по морето, а нищо не схващат от хотелиерство, нито пък от посрещане и изпращане на туристи, но и фрагменти няма към този момент. При гърците не е така… “, изяснява единият българин на другия, само че "урокът " е пресечен, тъй като на масата се появяват обичаните им.

Картината не е приятна и за двамата - чантите са пет. Този, който се оплакваше, че жена му пълнела по една чанта при всяко идване, този път ще съжалява, че до обяд на 11 юли плажът още е бил влажен - половинката му е с три торби.

А по какъв начин е при гърците, това няма по какъв начин да се научи от "разбирача ", тъй като двете дами прекъсват диалога със заповедното: „ Ставайте, че плажът се пълнел с хора! “.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР