Един дежурен УНГ кабинет в София в празнични и почивни

...
Един дежурен УНГ кабинет в София в празнични и почивни
Коментари Харесай

Само един дежурен УНГ кабинет в столицата по празниците: Как майка на болно дете не успя да стигне до лекар

Един дежурен УНГ кабинет в София в празнични и почивни дни провокира очакване с часове, кавги и напрежение за достъпа на пациенти до доктор. За това алармират родители, потърсили помощ по празниците, заяви.

Татяна Здравкова е майка на дете, което е имало потребност от обзор. Тя описа, че на 25 декември вечерта синът ѝ се е оплакал от болежка в ухото. Тя му е поставила капки и на сутринта са отишли в ИСУЛ.

Снимка bTV: Татяна Здравкова

„ Регистрирахме се и зачакахме, тъй като ми споделиха, че няма дежурен доктор. Тъй като нямаше никакво придвижване и не ни споделиха ще има ли доктор, купих още капки и си тръгнахме. Към 13 часа на 26 декември детето отново се оплака “, споделя майката.

Така тя звъни на всички лечебни заведения, само че на никое място няма експерт и всички я пращат в ИСУЛ.

„ Когато отидохме, там имаше 30 пациенти. Отново не успяхме да влезем за обзор. Отидохме при педиатър и той ни изписа антибиотик “, изясни дамата.

Д-р Кирил Пеев, който е бил на промяна по празниците, съобщи, че в действителност има проблем с тези наряди от години.

„ Физически и душевен е невероятно да се преглеждат толкоз доста пациенти. Този кабинет работи освен за цяла София, само че и за София-област и за цяла Западна България. Идват коли за спешна помощ от близките градове. Изчислили сме, че от 22 до 31 декември през кабинета са минали 1280 души “, сподели медикът.

Той добави, че е сигнализирано през годините, само че никой нищо не прави. Освен доктор Пеев изясни, че пациентите агресират срещи лекарите, а казусът не е в медиците.

„ Имали сме случаи на изваден револвер, затисната лекарка, наплют сътрудник. Те се тормозят да подават тъжба от боязън да няма след това физическа разпра “, съобщи Пеев.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР