Един човек загина, а най-малко 16 бяха ранени след разразила

...
Един човек загина, а най-малко 16 бяха ранени след разразила
Коментари Харесай

Къмпинг в планината се превърна в кошмар

Един човек почина, а минимум 16 бяха ранени след разразила се стихия в северния румънския окръг Бихор, заяви Romania Journal. Сред потърпевшите е и бебе на седем месеца.

На близо 75 километра от град Орадя в планинска околност десетки туристи попаднаха под клопката на майката природа. Опустошителна стихия се развихри в неделя вечер над техния къмпинг.

Пострадалите бяха признати за лекуване в лечебни заведения в градовете Орадя и Клуж. Загиналият е 36-годишен мъж. Дърво се е стоварило върху неговия автомобил.

Няколко души пък са били ранени, откакто дърво е паднало върху палатката им. Едно от лицата е в сериозно положение. Шест деца са потърпевши, в това число и бебе на седем месеца, само че няма заплаха за живота му.

Бурята бе съпроводена и с градушка и ураганни ветрове. Няколко души пострадаха леко от огромни ледени парчета. В окръг Бихор бе оповестено предизвестие за гръмотевични стихии.

Обилни превалявания се изсипаха над северната част на Румъния. Силният вятър събори доста дървета и в централната част на страната. За някои области остава в действие предизвестието за гръмотевични стихии и превалявания.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР