Един човек изобщо нямал успех в създаването на семейство и

...
Един човек изобщо нямал успех в създаването на семейство и
Коментари Харесай

Какъв е смисълът на семейството – мъдра притча

 какъв-е-смисълът-на-семейството

Един човек въобще нямал триумф в основаването на семейство и това не се случвало единствено с него, било от потомство на потомство, в неговия жанр постоянно имало кавги. Майка му и татко му непрекъснато се карали и упреквали един различен във всички фамилни проблеми.

Той израснал в атмосфера на кавги, упреци и цялостно злощастие. Когато към този момент станал огромен, решил: „ При мен няма да бъде тъкмо по този начин. Ще бъда благополучен и в моето семейство ще има мир и обич. Ще си намеря добра и блага жена и всичко ще бъде наред “.

Той си намерил същински ангел, а не жена, само че след година тя се трансформирала в грубо страшилище. В дома им също имало непрекъснати кавги, както в детството му. „ Ужасна жена “ – мислел си той…

А тази жестока жена израснала единствено с майка си и баба си и като дете си мечтаела да бъде щастлива и също желала огромно заедно семейство. Когато се срещнали преди години и когато почнали да излизат, тя си мислела, че той е просто принц.

Той имал толкоз верни цели. Той желал да има хубаво семейство. И тя решила да се омъжи за него без да се замисля, когато той й предложил. А след година, единствено след година, когато се родило първото им дете, тя схванала, че е направила неточност. Мъжът се оказал ужасяващ, правел всичко неправилно, не се грижел за нея…

В далечно село живеел влъхва който решавал всевъзможни проблеми, за него разказвали чудеса: даже най-нещастните фамилии започвали да живеят щастливо. И ето, в един прелестен ден, мъжът споделил на капризната си жена: „ Хайде да отидем при този влъхва, дано той ни подскаже какво да вършим “.

Те още веднъж се скарали, само че тя се съгласила.

Пътят бил дълъг и двамата се уморили от пътуването, само че най-после стигнали дома на мъдреца. Когато отишли при него, и двамата си крещели един на различен: „ Ти си отговорна, че стана така’ – крещял изтощеният и нервиран мъж. „ Ти ме повлече с теб! “ – плакала дамата.

Мъдрецът, усмихвайте се безмълвно, споделил: „ Елате да ви покажа нещо “.

Той ги отвел в огромна стая, където имало кръгла голяма маса. На нея стояли изтощени, разтревожени хора. По средата на масата имало голяма тенджера с вкусна рана, хората държали в ръцете си лъжици с доста дълги дръжки.

Те достигали всякога до храната, само че не можели НИКАК да я сложат в устата си. Те просто умирали от апетит в стая с огромно количество вкусна храна. Това било страховито представление.

Младоженците разменили погледи и изплашено замълчали.

След това мъдрецът ги отвел във втора стая, сякаш същата, само че доста друга от първата. Тя била със същите размери, там също имало сходна маса и на масата имало тенджера с вкусна храна.

Около стола седяли хранещи се, здрави младоженци, които се шегували и се смеели. В ръцете им имало същите лъжици с дълги дръжки, НО… С тези лъжици те се хранели един различен.

Младите съпрузи благодарили на мъдреца и ти отишли у дома. Дълго време те ходели безмълвно прегърнати. След като се прибрали у дома, минали три години.

Те живеят в мир и единодушие. Имат две момчета и в дома им постоянно има наслада и обич. „ А мъдрецът, ах, този влъхва “ – споделят те. „ Той ни сподели какъв е същинският смисъл на фамилията! “

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР