Един човек е загинал при бедствена ситуация в южния турски

...
Един човек е загинал при бедствена ситуация в южния турски
Коментари Харесай

Мъж се удави в колата си при проливните дъждове в Анталия

Един човек е умрял при бедствена обстановка в южния турски средиземноморски окръг Анталия вследствие на почналите нощес проливните дъждове. Безжизненото тяло на 47-годишния турски жител е намерено в автомобила му в наводнен тунел в регион Кепез, съобщи ТРТ Хабер.

Заради изобилните превалявания образователните занятия в пет региона на окръга са прекратени. Поради неподходящите метеорологични условия Общинската администрация в района е оповестила формален почивен ден за чиновниците, които са инвалиди, бременни или хронично заболели. 

Пороят е почнал през вчерашния ден вечерта, като интензивността му е повишена през нощта. Заради превалявания е затруднено придвижването по пътищата, доста транспортни средства са отнесени от наводнението, а градският превоз се движи с огромни закъснения. Наводнени са и доста жилища. Окръжната пожарна дирекция в Анталия е почнала работа по отводняване и изтегляне на потърпевши жители, които са били блокирани в транспортните си средства.

Спасителните интервенции в района не престават, заяви заместник-министърът на вътрешните работи на Турция Мюнир Каралоглу. Властите осведомиха, че на летището в Анталия няма изключителна обстановка и въздушният трафик се реализира по график. Обучението в областите Аксу, Дьошемеалтъ, Кепез, Коняалтъ, Муратпаша е прекратено за период от един ден. Валежи от 304,9 л/кв.м. са паднали в Кепез, един от централните региони на Анталия, съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР