Един човек е загинал и 72-ма души са били ранени

...
Един човек е загинал и 72-ма души са били ранени
Коментари Харесай

Един загинал и над 70 ранени при земетресението в Турция

Един човек е умрял и 72-ма души са били ранени при земетресението с магнитуд 5,9, записано през днешния ден в окръг Дюздже, Северозападна Турция, заяви държавната Дирекция за ръководство при бедствия и изключителни обстановки (АФАД), представена от турските медии. Това заяви Българска телеграфна агенция.

Кметът на Дюздже Фарук Йозлю сподели, че земетресението е изплашило доста жителите на града, които още си спомнят разрушителното земетресение през ноември 1999 година

Трусът, траял 30 секунди, бе усетен даже в Украйна.

Най-много ранени има в Дюздже. Съобщава се за потърпевши хора в Истанбул, Зонгулдак, Сакария, Болу. Повечето жители прекараха нощта и утринните часове на открито, осведоми Анадолската организация.

Част от хората са потърпевши, откакто са скачали през прозорците или от терасите на домовете си, пробвайки под паника да избягат на открито.

Земетресението бе записано в 04:08 ч. локално време (03:08 българско време). Епицентърът му е бил в региона на град Гьоляка - на към 260 километра източно от Истанбул. Дълбочината на труса е била 6,81 километра. Земетресението е било усетено на доста места в Турция, в това число в окръзите Истанбул, Анкара, Болу, Сакария, Коджаели, Кютахия, Биледжик, Бурса, Измир, както и в България.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР