Един човек е загинал, а осем души са били ранени

...
Един човек е загинал, а осем души са били ранени
Коментари Харесай

СЛЕД РУСКА АТАКА С ДРОНОВЕ: Жилищна сграда в Одеса е частично срутена, има жертва

Един човек е умрял, а осем души са били ранени при среднощна съветска офанзива с дронове по Одеса. Сред ранените има и дете на 3 годинки.

Повредени са многоетажни блокове в града. Под руините може още да има хора, заяви в приложението Телеграм Олег Кипер, ръководител на Одеската регионална военна администрация.
Тревогата за офанзива бе оповестена в 00.54 часа локално време.
В резултат на офанзивата в Одеса част от една от жилищните здания се срути, заяви кметът на Одеса Генадий Труханов, съобщи Би Би Си.

“Гъсто обитаем квартал. Тук е просто смут. На мястото работят спасители, общински и спешни служби. Продължава извозването на отломките”, сподели кметът.

След ръководителя на регионалната военна администрация той заяви за една жертва – млад мъж.

“Повредени са и инженерните мрежи и котелното, околните къщи са изключени от отоплението”, добави Труханов. Руската страна не е направила коментар.

“Суспилне Одеса” разгласява фотоси на потърпевшата от удара постройка.

В пост в “Телеграм” украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че един от дроновете е поразил жилищна постройка в Одеса и са били унищожени 18 жилището, съобщи Ройтерс. Зеленски постна и видео, показващо разрушената постройка и спасители, които претърсват руините.

В село Велики Бурлук, на към 100 километра от Харков, при удар с дрон е била изумена къща и един мъж е умрял, оповестиха представители на локалните управляващи.

В украинския град Харков при офанзиви с дронове са развалени коли и жилищни здания, само че жертви няма.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР