Един човек е загинал, а други са ранени при атака

...
Един човек е загинал, а други са ранени при атака
Коментари Харесай

Един загинал и няколко ранени при терористична атака в Ница

Един човек е умрял, а други са ранени при офанзива с нож до базиликата Нотр Дам във френския град Ница, оповестяват френски медии.

В ход е полицейска интервенция.

Кметът на Ница Кристиан Естроси удостовери, че хипотетичният причинител е арестуван . Градоначалникът благодари на полицията за бързия отговор.

Мотивите за офанзивата към момента не са ясни , само че Естроси удостовери, че въз основата на доказателствата досега става въпрос за терористична офанзива.

Междувременно полицията организира следена детонация в региона и прикани хората да не посещават региона, до момента в който работата на екип от сапьори не завърши.

Je suis sur place avec la et la qui a interpellé l’auteur de l’attaque. Je confirme que tout laisse supposer à un attentat terroriste au sein de la basilique Notre-Dame de.
— Christian Estrosi (@cestrosi)
Атаката е на фона на недоволството в мюсюлманския свят след мнения на президента на Франция Еманюел Макрон в отбрана свободата на словото и съответно публикуването на карикатури с пророка Мохамед. Редици мюсюлмански страни бойкотират френските артикули.

В няколко страни бяха проведени митинги поради мненията на френския водач , направени след поради това, че е посочил на учениците си карикатури с пророка.

Макрон провокира неодобрение по-рано този месец, когато разгласи, че ислямът е

През уикенда турският водач.

Очаквайте детайлности!
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР