Един човек е намерил смъртта си в наводненията в Сидни

...
Един човек е намерил смъртта си в наводненията в Сидни
Коментари Харесай

Наводненията в Австралия взеха първата си жертва

Един човек е намерил гибелта си в наводненията в Сидни и стана първият умрял през седмицата на проливни дъждове в източния австралийски щат Нов Южен Уелс, заяви ДПА.

Неидентифицираният мъж е бил открит през днешния ден следобяд в автомобила си в северозападен квартал на града. Премиерът на Нов Южен Уелс Гладис Береджиклян изрази съболезнования в Народното събрание малко откакто на утринната конференция сподели, че е " просто знамение ", че към момента няма смъртни случаи в разразилата се рецесия, съобщи Българска телеграфна агенция.

Днес небето над елементи от щата се проясни, само че управляващите предизвестяват, че на доста места остава забележителен риск от наводнения. Береджиклян съобщи, че заплахата не е отминала. По думите ѝ " хиляди и хиляди хора " са предизвестени да се изтеглят, реките ще продължат да преливат, язовирите ще изпускат още вода, а ситуацията е " невиждано от 50, а тук-там от 100 години ".

За към 24 хиляди индивида в Нов Южен Уелс тази заран към момента е в действие предписание за евакуация и други 60 хиляди са в подготвеност да се изтеглят. Метеоролозите споделят, че проливните дъждове най-накрая отслабват и не се чакат обилни превалявания през идващите седем дни, само че " бедствието не е завършило ". Язовирите и реките ще продължат да преливат и в някои общини " се чака водите още веднъж да се повишат ".

Застрахователния съвет на Австралия установи, че ситуацията на доста места в Нов Южен Уелс е " пагубно ". До през вчерашния ден оттова са били подадени над 11 500 желае от застраховани лица.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР