Един човек е бил убит, а трима са ранени при

...
Един човек е бил убит, а трима са ранени при
Коментари Харесай

Русия отговори с атаки по цивилни цели на украинските нападения с дронове

Един човек е бил погубен, а трима са ранени при съветски ракетни удари в Украйна в петък.

Новината идва на фона на известия на Русия за нови набези с дронове на нейна територия, в това число наоколо до Москва и край съветска атомна електроцентрала.

Регионалната военна администрация на южния украински град Херсон оповестява, че един човек е умрял при съветски обстрел.

Трима са ранени при обстрел на частно дружество с крилата ракета с отдалечен обхват на деяние в ранните часове в петък в град Виница , при който бяха ранени трима души, написа губернаторът Серхий Борзов в Телеграм.

Командването на украинските военновъздушни сили заяви, че е свалило втора ракета, изстреляна в границите на нощната офанзива. Ракетата е била свалена над централната част на Кировоградска област.

По-рано кметът на Москва Сергей Собянин заяви, че съветските системи за противовъздушна защита са свалили безпилотен аероплан, който съгласно него се е приближавал към града. Дронът е бил свален покрай Люберци, югоизточно от столицата.

Според държавната осведомителна организация ТАСС полетите на трите огромни московски летища Шереметиево, Домодедово и Внуково са били прекратени за малко

През последните дни на московските летища неведнъж бяха нарушавани излитанията и кацанията поради риска от офанзиви с дронове.

Областният шеф на Курска област Роман Старовойт оповестява и за удар с дрон в локалния град Курчатов , където се намира атомната електроцентрала. Старовойт не загатва за вреди по нея, нито дава детайлности за постройките, които са станали обект на нахлуване.

По-рано губернаторът на западната Псковска област Михаил Ведерников заяви, че съветската противовъздушна защита е " обезвредила неидентифициран обект " там.

Псковска област, на към 700 км северно от украинската граница, беше обект на огромно нахлуване с дрон по-рано тази седмица. В сряда безпилотни самолети удариха летище там, като повредиха четири военнотранспортни самолета Ил-76, съгласно локални известия. Това е било част от нахлуване, ориентирано към шест съветски района.

В четвъртък украинският президент Володимир Зеленски сподели, че Украйна е създала оръжие, което поразява цел на разстояние 700 км. Зеленски сподели в канала си в Телеграм, че то е създадено от украинското Министерство на стратегическите промишлености, като не даде повече детайлности.

Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна заяви в петък, че през последното денонощие по цялата фронтова линия са се случили повече от 25 бойни конфликта. В ежедневната си актуализация украинските военни оповестиха, че силите им " не престават да организират настъпателни интервенции в посока Мелитопол ".

Откакто стартира контраофанзивата си, Украйна си върна повече от дузина села, като към момента не е съумяла да пробие главните защитни уреди на Русия.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР