Един човек беше убит, а 62-ма ранени при два взрива

...
Един човек беше убит, а 62-ма ранени при два взрива
Коментари Харесай

Ужас в Бенгази! Бомба, скрита в ковчег взриви джамия, има много ранени

Един човек беше погубен, а 62-ма ранени при два гърмежа в джамия в либийския град Бенгази. Експлозиите станали при започване на седмичната молитва във втория по величина град в страната. Едната бомба е била скрита в ковчег в двора на джамията, а втората - в долап за обувки на входа.

Българското Министерство на външните работи към този момент осъди терористичното нахлуване в Бенгази. " Подобни актове на принуждение още веднъж удостоверяват незабавната нужда от постигането на действителен прогрес в политическия развой на национално помиряване и построяването на законни настоящи институции в страната под егидата на Организация на обединените нации. Изразяваме поддръжка за напъните под егидата на специфичния делегат на Организация на обединените нации - Гасан Саламе за трайно стабилизиране на страната ", обявиха от Министерство на външните работи.

Все още никой не е поел отговорност за тази офанзива, която демонстрира продължаващия безпорядък в региона на Бенгази, който се управлява от силите на Халифа Хафтар, който се опълчва на подкрепеното от Организация на обединените нации държавно управление на единството в Триполи.

В Либия се възцари безпорядък и принуждение откакто диктаторът Муамар Кадафи беше свален от власт и погубен през 2011 година
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР