Един човек бе убит в Украйна при руски въздушни удари

...
Един човек бе убит в Украйна при руски въздушни удари
Коментари Харесай

Руски въздушни удари по зърнена инфраструктура в Одеска област, един човек загина

Един човек бе погубен в Украйна при съветски въздушни удари по инфраструктура за предпазване на зърно покрай река Дунав в Одеска област тази нощ, съобщи Ройтерс, като се базира на локалните управляващи.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 12164
Председателят на Одеската регионална военна администрация Олег Кипер заяви, че офанзивата с дронове в югозападния украински район е траяла повече от два часа. Повечето от безпилотните летателни апарати са били свалени, само че някои съумели да преодолеят противовъздушната защита, поразявайки склад, зърнохранилище и камиони.

Един водач е бил погубен.

Украинските пристанища на Дунав се трансфораха в основен маршрут за износа на зърно, защото Русия блокира Черно море след пълномащабната си инвазия в прилежащата страна през февруари предходната година. Москва извърши поредност от набези против украинска пристанищна инфраструктура на реката през август и септември, откакто се отдръпна от Черноморската зърнена договорка през юли, само че от този момент имаше мъртвило в тези офанзиви, отбелязва Ройтерс, представени от Българска телеграфна агенция. 

Украинската противовъздушна защита е свалила 15 от 18-те дрона " Шахед ", които Русия е изпратила тази нощ, оповестиха в това време военновъздушните сили на страната, представени от Укринформ.

Основни цели на офанзивата са били точно Одеска област, както и Хмелницка област на запад.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР