Eдин човек бе убит, а трима души бяха ранени в

...
Eдин човек бе убит, а трима души бяха ранени в
Коментари Харесай

Един убит и трима ранени при стрелба в синагога в Калифорния. Нападателят е бил вдъхновен от атената в Крайстчърч

Eдин човек бе погубен, а трима души бяха ранени в пукотевица, която мъж откри в синагога в американския щат Калифорния, предадоха международните организации, като се позоваха на известие на локалните управляващи. Нападението беше осъществено в синагогата в град Поуей, северно от Сан Диего.

Жертвата е жена. Сред ранените е равинът на синагогата, който е бил прострелян в ръката, осведоми Българска телеграфна агенция.

Полицията ревизира дали нападателят, разпознат като Джон Ърнест, има нещо общо с тенденциозен палеж против джамия в Сан Диего, съобщи ДПА.

Според локални медии стрелецът, който е на 19 години, е оповестил намерено в интернет желанието си да убива евреи, съобщи Франс прес. Шерифът на окръг Сан Диего - Бил Гор, сподели, че управляващите разполагат с копия от изявления на Ърнест в обществените мрежи. Сред тях има и отворено писмо с антисемитско наличие, в което той споделя, че се въодушевява от австралиеца Брентън Тарант, който през март умъртви 50 души при набези на две джамии в новозеландския град Крайстчърч.

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп изрази най-искрени съболезнования на околните на убитата жена и съпричастност към ранените.

" На този стадий наподобява става дума за закононарушение, стимулирано от ненавист ", сподели Тръмп и добави сподели, че е мъчно да се схване случилото се.

На 27 октомври предходната година при пукотевица в синагога в Питсбърг, щата Пенсилвания, бяха убити 11 души.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР