Един британец, който изостави живота си на обикновен човек, за

...
Един британец, който изостави живота си на обикновен човек, за
Коментари Харесай

Британец отбеляза 30 години стаж в преследване на Неси

Един британец, който изостави живота си на елементарен човек, с цел да търси чудовището от Лох Нес на цялостен работен ден, отпразнува 30 години стаж в изнурителния труд по преследването и документирането на Неси. 
Стив Фелтъм още като дете бил удивен от легендите и разказите на очевидци за именития криптид. Маниакалното му предпочитание да зърне и запечетли мистериозния звяр от езерото нараства с напредването на възрастта. На 28 години той си задава въпроса: „ Какво желая да върша с живота си? “. Изправен на кръстопът пред избора да улегне, да се откри в личен дом и да сътвори семейство или да се впусне в авантюристичен живот, Фелтъм избира второто. Защото в съзнанието му една мисъл е като безкрайна алена линия: „ За мен постоянно е ставало дума за чудовището от Лох Нес “.
През юли 1991 година той напуща работата си, скъсва с приятелката си и продава къщата си в Дорсет, Англия, с цел да се реалокира към Лох Нес и да посвети живота си на търсене на именитото страшилище. През идващите години Фелтъм става прочут с влечението си към гонене на криптида. Събира отрязъци от вестници и списания, копия на записи от телевизионни и радио излъчвания, скици и рисунки на очевидци. Става любим на медиите, които се скъсват да му вземат изявленията. Фелтъм е даже в Книгата на върховете Гинес за „ най-дълго непрестанно бдение за чудовището от Лох Нес ". 
Фелтъм в действителност води много спартански метод на живот. Живее в микробус, трансфорат в дом. Печели пари като продава ръчно направени сувенири, изобразяващи Неси. Той не съжалява за трите десетилетия, прекарани към Лох Нес в търсене на неуловимото праживотно. 
„ Аз съм свободен човек, който прави тъкмо това, което обича да прави. Ако не следваш фантазиите си, единственият човек, който губи, си ти...  Не се пробвам да покажа на света: „ Ето последното доказателство, което позволява мистерията ", аз съм привързан към преследването. Пристрастен съм към намирането на новите доказателства. Това ме кара да продължа... "

Източник
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР