Един богаташ имал хубава работа, скъпа кола и луксозен апартамент.

...
Един богаташ имал хубава работа, скъпа кола и луксозен апартамент.
Коментари Харесай

Притча за най-големите богатства

Един паралия имал хубава работа, скъпа кола и първокласен апартамент. Веднъж той решил да заведе детето си на село, с цел да му покаже по какъв начин живеят бедните хора и да го накара да цени повече всички придобивки, които има вкъщи.

Двамата се разходили измежду хората и ги следили по какъв начин се грижат за животните си, по какъв начин стопанисват къщите си и какви старания поставят, с цел да обработват земите си. На път за у дома богаташът попитал малчугана:

- Е, синко, по какъв начин ти се стори разходката, която си направихме? Видя ли какъв брой доста се трудят хората на село?

- Да, забелязах! - дал отговор незабавно синът.

- И до какви заключения стигна от всичко това?

- Осъзнах, че имаме една котка, а те - няколко котки и доста други животни. Ние имаме тераса в жилището си, те безкрайна градина. Ние се затваряме в четири стаи, а те се радват на слънцето по през целия ден. Ние имаме няколко саксии с цветя, а те цели лехи. Ние би трябвало да си пазарим плодове и зеленчуци всякога, а те си ги берат от личната си градина.

Щом чул думите на сина си, бащата останал като посърнал. Той желал да изясни на детето какво в действителност е целял с разходката, само че преди да успее да каже каквото и да било, синът му добавил:

- Благодаря ти, че ми сподели какъв брой богати в действителност са елементарните хора.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР