Един български музикант попада в капана на коронавируса в океана.

...
Един български музикант попада в капана на коронавируса в океана.
Коментари Харесай

След круиз с COVID-19: Битката със страха и неизвестното на един музикант, завърнал се у дома

Един български музикант попада в клопката на ковид в океана. Атанас Ловчинов е музикант на круизен транспортен съд сега, в който пандемията обхвана света. Заради това той е блокиран в каютата си в границите на 20 дни, а когато круизът най-накрая съумява да дебаркира в Италия, излиза наяве, че 200 души от екипажа са с позитивни проби за ковид.
След круиз с COVID-19: Завърнаха се българите от екипажа на „ Коста Диадема “ 200 души от личния състав са дали позитивни проби за ковид
Луксозен круиз, предлагащ всички улеснения - хубав интериор, изискани заведения за хранене, музика онлайн и разнообразни развлечения. Корабът е кадърен да одобри до 5000 пасажера, 800, от които личен състав.

На 14 март, ден откакто оповестиха изключителното състояние в България, обстановката и на кораба се трансформира. Всички пасажери са свалени в Дубай, на круиза остава единствено личния състав от 800 души.

Снимка: БГНЕС / EPA

Един от 20 българи на борда е Атанас Ловчинов. За него идващите дни са белязани от непрекъсната борба със страха, личната душeвност и незнайното.
Българи са блокирани на круизен транспортен съд близо месец Сънародниците ни не могат да се приберат у нас поради анулираните полети
„ Докато стигнем до крайбрежията на Италия и там към този момент, където ни одобриха минаха на процедура 20 дни. Имахме проблеми с приемането на пристанища и в тези 20 дни, до момента в който стигнем на суша, където имаш връзка, имаш … Корабът има интернет, муден, единствено получаваш някакви вести. Тези 20 дни бяха много тежки, само че оттова на сетне пък стъпихме на земя, стана по-лесно и малко по-спокойно, че можеш да приказваш с околните си “, споделя Атанас Ловчинов.

След акостирането в италианския град Пьомбино всички, пътуващи на кораба, са тествани. Резултатът на Атанас е негативен, само че 200 души от работещите дават позитивен резултат.

Заради въведените ограничения за въздушния превоз в Италия, прибирането към родината става мъчно. „ Така се оказа, че ние сме на процедура в капан, не можем да летим, няма късмет “, споделя още музикантът.

Снимка: БГНЕС / EPA

Атанас Ловчинов се свързва с външното ни министерство и стартира да се прави организация за прибиране на българите с рейс. Налага се групата да изчака, с цел да може да бъде обезпечен превоз.

„ Имаше боязън, че би трябвало да сме измежду 200 души инфектирани още 10-12 дни. Това беше най-страшното “, спомня си той. Според него 200 души с позитивен резултат са една дребна бомба.

„ Ако изгърми в този транспортен съд, може да стане ужасия “, счита Атанас. А измежду хората с позитивен тест за ковид е и индивидът, с който Ловичнов дели една каюта.

„ Вдигна температура, даваха му парацетамол, той отиде на обзор и два дни по-късно смъкнаха лекаря, тъй като той беше болен. Разделиха целия екипаж по разнообразни каюти. С сътрудника ми стартира страшна битка. Благодарение на лекарите там и неговия организъм, той е здрав мъж, по-млад от мен, той се оправи. Докато стигнем до Средиземно море, беше оздравял. Но беше със съществени респираторни проблеми, с плюене на кръв, и все пак се оправи “, спомня си още музикантът.

Снимка: btvnovinite.bg

За наслада на всички българи, външно министерство съумява да реагира доста бързо и на сънародниците им не им се постанова да чакат две седмици, а още на идващия ден пътуването към дома е доказано.

След 48 часа пътешестване с рейс, Атанас към този момент си е вкъщи. Не крие, че точно диалозите със фамилията са му давали мощ да се запази душевен през дните на тежкото тестване.

А в този момент последователно се връща към предходния си метод на живот посредством музиката.

Коронавирусът и България 675 са доказаните случаи на COVID-19 у нас Коментар на водещия: Невидимата експанзия 18-годишен юноша е доброволец в „ Пирогов “ и ВМА Борисов: Което не може да се продаде от родното произвеждане, ще отиде за обществено слабите Фрегата „ Верни “ дебаркира във Варна Започна всеобщото тестване за ковид в Банско Водещи медици с молба: Останете си у дома! Проф. Радостина Александрова: Експериментира се с четири лечения за COVID-19 Сачева: Има към 72 хиляди заявки за безработица от началото на рецесията Маските са наложителни на публични места от през днешния ден 375 лева еднократна помощ за родители в неплатен отпуск поради COVID-19 Засилени инспекции за спазването на ограниченията против COVID-19 в цялата страна (ОБЗОР) 11 страни признават изтекли български персонални документи поради пандемията с COVID-19 Общински чиновници са изнесли пейките от градинка в центъра на София Официално: От през днешния ден референтна лаборатория в Пловдив ще тества за COVID-19 Каракачанов: Военните планове са гласувани от Народно събрание и се заплащат разсрочено Горанов: На разсрочване подлежат отговорностите към банките, които са постоянно обслужвани Бойко Борисов: Маските стават наложителни на публични места, в краен случай – шал Сачева: Отпускаме еднократна помощ на фамилии с деца в неплатен отпуск Регистрираните случаи на COVID-19 у нас към този момент са 648
Заразени* Нови случаи Починали Излекувани България 669 8 29 68 Света 1 797 512 17 769 110 075 412 129 Заразени* Нови Починали България 669 8 29 Света 1 797 512 17 769 110 075
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР