Един американец е починал от тромбоза след приемане на ваксината

...
Един американец е починал от тромбоза след приемане на ваксината
Коментари Харесай

САЩ спират ваксината на Johnson & Johnson само за няколко дни след фатален случай

Един американец е умрял от тромбоза след приемане на имунизацията на Johnson & Johnson, до момента в който различен е в сериозно положение , потвърдиха от Агенцията за надзор на храните и медикаментите, предадоха Агенция Франс Прес и " Ройтерс ".

Общо 6 души на възраст сред 18 и 48 година са развили рядкото положение церебрална венозна тромбоза с ниски тромбоцити сред 6-ия и 13-ия ден след слагането на имунизацията.

" Един съдбовен случай и един пациент е в сериозно положение ", разгласи Питър Маркс от организацията.

По-рано през днешния ден бе обявено, че на имунизацията. По-късно от Johnson & Johnson оповестиха, че

Имунолози подчертаха, че рисковете от имунизацията наподобява са извънредно дребни . Според специалистите имунизацията остава скъп инструмент против рисковете от заразяване с ковид. Но те признават нуждата здравните управляващи да работят внимателно , с цел да открият най-хубавите способи за понижаване на всеки риск.

Изпълняващият длъжността специфичен прокурист на Агенцията за надзор на храните и медикаментите Джанет Уудкок съобщи, че се чака прекъсване използването на имунизацията да е за няколко дни . Целта е да се даде информация на медиците, тъй че да могат да диагнозират, лекуват и оповестяват за случаи на тромбоза.

Питър Маркс от регулатора разясни, че част от повода за краткотрайното прекъсване потреблението на имунизацията е, с цел да се предупредят лекарите, че използването на общоприетите лекувания при тромбози може да докара до съществени затруднения и даже съдбовен край.

Американските здравни представители обявиха по време на брифинг, че няма сходни случаи на тромбози при имунизираните с продуктите на Pfizer/BioNTech и Moderna .

Експертна комисия към Центровете за предварителна защита и надзор на болесттите ще организира среща в сряда за разискване на случаите. След това Агенцията за надзор на храните и медикаментите ще направи обзор на разбора.

Всички 6 случая в Съединени американски щати са при дами сред 18 и 48 година

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР