Един 45-годишен мъж е бил арестуван по подозрение в опит

...
Един 45-годишен мъж е бил арестуван по подозрение в опит
Коментари Харесай

Мъж опита да открадне препис на Великата харта на свободите във Великобритания

Един 45-годишен мъж е бил задържан по съмнение в опит да открадне от катедралата в Солсбъри автентично копие на Великата харта на свободите (Magna Carta Libertatum), известна като Магна харта. Това заяви през днешния ден английската полиция, представена от Ройтерс.

Според известието през вчерашния ден вечерта е била задействана тревога, когато нарушителят опитал да счупи стъклената кутия, съдържаща скъпия документ от 1215 година

" Един мъж, отговарящ на описанието, обещано от свидетел, бе задържан за опит за кражба, владеене на нападателно оръжие и незаконно нанасяне на вреди ", се споделя в известието на полицията в югозападното британско графство Уилтшър, съобщи Българска телеграфна агенция.

Пергаментът, който е един от четирите непокътнати истински преписа на Магна харта, не е потърпевш при опита да бъде завлечен, прибавиха от полицията.

Великата харта на свободите е един от най-важните ръкописни документи в британската история.

Той подсигурява гражданските права, случайно нарушавани преди подписването му от средновековните крале. Сред останалите права, обезпечени от хартата, е правото на обективен правосъден развой.

Крал Джон с название Безземни (John Lackland) се съгласява да сложи печата си върху документа, с цел да постави завършек на протеста на бароните в кралството.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР