Еди Пенев и Божидар Златанов ще играят на по три

...
Еди Пенев и Божидар Златанов ще играят на по три
Коментари Харесай

Еди Пенев и Божидар Златанов ще играят на по три уреда на СК по спортна гимнастика във Варна

Еди Пенев и Божидар Златанов ще играят на по три уреда на Световната купа по спортна гимнастика, която ще се организира от 25 до 28 май във Варна.

Решението за разпределението на уредите от страна на управлението на Българската федерация и на треньорския щаб на националния тим е взето след последното контролно на отбора.

Така живеещият и трениращ в Съединени американски щати Пенев ще се показа на земна гимнастика, на кон с гривни и на висилка, а представителят на варненския клуб Интерком груп Черноморски левент Златанов ще се бори за оценките на халки, на прескок и на успоредка.

В конкуренцията страната ще бъде показана от осем състезатели, като двама ще вземат участие отвън класирането. Регламентът на Световните купи по спортна гимнастика разрешава на апарат да вземат участие единствено по двама гимнастици от страна.

Разпределение на уредите:

Еди Пенев - земя, кон с гривни, висилка

Кевин Пенев - земя, кон с гривни

Димитър Димитров - прескок

Йордан Александров - успоредка, висилка

Божидар Златанов - халки, прескок, успоредка

Христос Маринов - халки

Майкъл Дунев - земя (извън класирането)

Мартин Мишев - халки (извън класирането)

100 състезатели от 22 страни са подали поръчка за присъединяване в шампионата. Сред тях попада и Артур Давтян. Арменецът е бронзов медалист от олимпийските игри в Токио 2020 на прескок, международен първенец на този апарат от шампионата в Ливърпул 2022, повторен европейски отличник на кон с гривни от Базел 2021 и на прескок в Анталия през тази година. Има още два сребърни и два бронзови медала от континентални шампионати.

При дамите България ще има единствено една състезателка - Никол Стоименова, която ще играе и на четирите уреда.

Официалното разкриване на Световната купа ще се организира на 27 май от 12:45 минути в зала " Конгресна ". Официален посетител се чака да бъде кметът на Варна Иван Портних.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР