Ед Шийрън се подготвя да издаде новия албум ‘-‘ (Subtract)

...
Ед Шийрън се подготвя да издаде новия албум ‘-‘ (Subtract)
Коментари Харесай

Ед Шийрън се завръща с нов албум през май, поредна част от "математическата" му ера

Ед Шийрън се приготвя да издаде новия албум ‘-‘ (Subtract) – най-новото издание от неговата обхващаща десетилетие математическа епоха, което излиза на 5-ти май 2023 година Албум, който се връща към корените на артиста и създател на песни Ед и който е написан, въодушевен от персонална тъга и вяра, „ - “ (Subtract) показва една от най-големите звезди на планетата в нейния най-уязвим и откровен тип.

Ед споделя: „ Работих върху „ Subtract “ в продължение на десетилетие, пробвайки се да извая съвършения акустичен албум, създавайки и записвайки стотици песни с ясна визия за това, което смятах, че би трябвало да съставлява. Тогава при започване на 2022 година поредност от събития трансформираха живота ми, менталното ми положение и в последна сметка самия метод, по който гледах на музиката и изкуството.

Писането на песни е моята терапия. Помага ми да осмисля възприятията си. Пишех без да мисля какви ще бъдат песните, просто излях всичко, което усещах. И единствено за седмица замених това, което ми беше лишило толкоз време, с най-дълбоките си и мрачни мисли.

В рамките на един месец споделиха на бременната ми жена, че има израстък, за който не може да бъде подхванато лекуване до раждането. Най-добрият ми другар Jamal – мой брат, умря ненадейно, а аз се озовах в съда, защитавайки честността и кариерата си като създател на песни. Бях обхванат от боязън, меланхолия и безпокойствие.

Имах възприятието, че се давя, че съм под повърхността, виждам нагоре, само че не мога да изплувам и да поема въздух.

Като актьор усещах, че не мога откровено да показва пред света произведение, което не демонстрира тъкмо по какъв начин се усещам и по какъв начин би трябвало да изразя себе си в този миг от живота си. Този албум е тъкмо това. Той е прозорец към душата ми. За първи път не се пробвам да основа албум, който да се хареса на хората, просто показвам нещо, което е откровено и демонстрира къде се намирам в този миг от живота си.

Това е наличието на дневника ми от предишния февруари и моят метод да го осмисля. Това е „ Subtract “. “

Откакто за първи път се научава да свири на китара „ Layla “ от Eric Clapton, когато бил 12-годишен, се ражда любовта на Шийрън към артиста и създател на песни. Израснал под въздействието на реализатори като Damian Rice, Bruce Springsteen и Bob Dylan, чиято музика звучи непрекъснато в къщата на родителите му – актьори, с чието творчество го среща татко му John – „ - “ постоянно е бил на хоризонта за Ед.

След като песните и процесът на писане получават напълно ново значение и устременост след поредност от тежки събития, раздрусали света на Ед през 2022 година, нещото, което остава константа е мощното му предпочитание да направи запис, основаващ се на любовта му към композициите на артиста и създател на песни. Сега, до момента в който той се приготвя за издаването на най-разкриващото душата му произведение до момента, „ - “ служи като навременно увещание за какво Шийрън остава един от най-талантливите текстописци на своето поколение; актьор, който проучва личните си прекарвания за почитателите, в търсене на разтуха и принадлежност.

„ - “ е резултат от това, че Шийрън уголемява границите на своя музикален гений, до момента в който основава най-задълбочените песни в кариерата си. Обединявайки се с Aaron Dessner (The National) за писане и продуциране, откакто двамата сплотиха сили след запознанството им посредством общата им другарка Taylor Swift, Ед и Aaron стартират да основават албума през февруари предходната година. Създават над 30 песни по време на едномесечния си престой в студиото.  Четиринадесетте части в албума са естествено свързани с изящна продукция от двамата актьори, смели фолклорни детайли и оркестрови аранжименти.

Ед Шийрън стана шлагер на английската музикална сцена през 2011 година с дебютния си албум „ + “. Бързо утвърдил себе си като създаващ история актьор, той продължи триумфа си с „ x “, „ ÷ “, „ No.6 Collaborations Project “ и „ = “ – азбучник, който трансформира Шийрън в един от най-успешните реализатори на 21-ви век.

Изображение: Warner Music/Орфей Мюзик

Източник: vbox7.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР