Ед Шийрън не е копирал песента Let`s Get It On

...
Ед Шийрън не е копирал песента Let`s Get It On
Коментари Харесай

Съдът в Ню Йорк оправда певеца Ед Шийрън по делото за плагиатство

Ед Шийрън не е копирал песента Let`s Get It On на американския артист Марвин Гей, когато е композирал сингъла си Thinking Out Loud, реши съдът в Ню Йорк,.

Шийрън основава песента Thinking Out Loud през 2014 година и тя се трансформира в международен шлагер. Има над 3 милиарда гледания в " Ютюб " и над 500 млн. слушания в " Спотифай ". За сингъла английският артист получи премия и " Грами ".

Наследници Ед Таунсенд, който е съавтор на Let`s Get It On, видяха " поразителни прилики " сред шлагера на Ед Шийрън и песента на Маравин Гей. Те подадоха тъжба против Шийрън с искане за парично обезщетение поради нарушени авторски права.

Шийрън отхвърляше да е копирал каквито и да било детайли от Let`s Get It On. Той твърдеше, че е написал песента в Лондон, когато е бил въодушевен от началото на сантименталната си връзка с тогавашната му другарка Ейми Уадж.

По време на едно от съвещанията той даже изпя Thinking Out Loud пред правосъдните заседатели. Музиколог от отбраната на Шийрън сподели пред съда, че четирите акомпанимента, за които се претендира, че са откраднати, са били употребявани в няколко песни преди песента на Марвин Гей да излезе през 1973 година Адвокатът на артиста - Илен Фаркас, сподели на правосъдните заседатели, че приликите в прогресията на акомпаниментите и ритъма на двете песни са " буквите от писмеността на музиката " и ги дефинира като " градивните детайли ", които всички създатели би трябвало да могат да употребяват свободно.

Докато траеше правосъдният развой, Ед Шийрън разгласи, че ще приключи кариерата си, в случай че бъде приет за отговорен. След като американският съд в последна сметка го разгласи за почтен, Шийрън сподели, че е " доста благополучен " от решението и няма да спре да пее, само че е също по този начин е " отчаян, че сходни неоснователни изказвания стигат до съда ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР