Ед Аснър, най-известен с ролята си на телевизионния журналист Лу

...
Ед Аснър, най-известен с ролята си на телевизионния журналист Лу
Коментари Харесай

Почина известен американски актьор

Ед Аснър, най-известен с ролята си на телевизионния публицист Лу Грант в „ Шоуто на Мери Тайлър Мур “, умря на 91-годишна възраст, заяви BBC.

Актьорът, чиито функции включват и озвучаване на основния воин в анимационния филм на Pixar „ В небето “, печели пет награди „ Еми “ за персонажа Лу Грант в „ Шоуто на Мери Тайлър Мур “ и продължението му „ Лу Грант “. За ролята си той е притежател и на четири Златни глобуса. Актьорът също по този начин печели „ Еми “ и Златен глобус за най-хубав поддържащ артист за ролята си в минисериала „ Богат, безпаричен “ от 1976, написа БГНЕС.
 Създателят на Судоку умря Създателят на Судоку умря
На 69-годишна възраст умря основателят на известната в целия свят игра Судоку, съобщи " Коммерсант ". Каджи умря от рак на жлъчните п...

През 2009 година той става прочут на новото потомство аудитория с гласа си, който дава на възрастния вдовец Карл Фредриксен в анимационния шлагер „ В небето “.

Изиграва също и ролята на Дядо Коледа в комедията на Уил Феръл „ Елф “ от 2003 година

По време на актьорската си кариера Аснър беше неприкрит последовател на редица филантропични и политически дела, в това число синдикализма и правата на животните. Той е президент на Гилдията на екранните артисти от 1981 до 1985 година, а през 2000 година е почетен с влиятелната премия на съюза „ Ралф Морган “.

Аснър е роден в Канзас Сити, Мисури през 1929 година, и стартира да играе още в учебно заведение. След като служи две години във Франция в Сигналния корпуса на американската войска, Аснър се връща към театралната работа в Чикаго. През 1955 година дебютира на Бродуей с Джак Лемън в „ Лице на воин “, по-късно взе участие в нюйоркския Шекспиров фестивал и редица шоута.
 Отиде си легендата Дъсти Хил, басистът на „ ZZ Top “ Отиде си легендата Дъсти Хил, басистът на „ ZZ Top “
Дъсти Хил, басист на известната тексаска хард рок група " ZZ Top ", умря, заяви TMZ, базирайки се на членовете на известната група....

Аснър се реалокира в Холивуд през 1961 година и стартира своята високо приета кариера в малкия екран и киното. Той е член в Залата на славата на Академията за телевизионни изкуства и науки през 1996 година

Още от ШОУБИЗНЕС:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР