econ.bgЦените на имотите в България са се увеличили средно със

...
econ.bgЦените на имотите в България са се увеличили средно със
Коментари Харесай

България е сред страните в ЕС с най-голям ръст на цените на имоти за последната година

econ.bg

Цените на парцелите в България са се нараснали приблизително със 7.5% за последните 12 месеца. През първото четиримесечие на 2018 година растежът е 7.1 на 100. За интервала от май до август жилищата са поскъпнали с 2.8% по отношение на първите четири месеца на годината

България е на челните места измежду страните в Европейския съюз (ЕС), в които цените на парцелите са се нараснали най-вече за последната година. По данни на Евростат страната дели с Чехия седмата позиция по този индикатор. От европейската статистическа организация акцентират, че проучването им преглежда второто четиримесечие на 2018 година, което се съпоставя със същия интервал от 2017 година

Цените на парцелите в България са се нараснали приблизително със 7.5% за последните 12 месеца. През първото четиримесечие на 2018 година растежът е 7.1 на 100. За интервала от май до август жилищата са поскъпнали с 2.8% по отношение на първите четири месеца на годината.

На годишна база максимален скок в цените има в Словения (13.4%), следвана от Ирландия (12.6%), Португалия (11.2%) и Унгария (10.4%). Холандия и Латвия се намират директно преди България.

Единствено в две страни в Европейски Съюз е записано намаляване на цените на парцелите. В Швеция спадът е с 1.7%, а в Италия – с 0.2 на 100.

Преди седмица компанията за недвижими парцели " Адрес " разгласи, че растежът на цените в София по отношение на края на предходната година е приблизително със 7.7% като взрив на повишаването има в считаните до неотдавна за неподходящи за живеене региони, каквито са " Дружба " (+12.59%) и " Овча купел " (+11.52%).

 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР