Эапочна срещата на министър-председателя Бойко Борисов с представители на Националното

...
Эапочна срещата на министър-председателя Бойко Борисов с представители на Националното
Коментари Харесай

Премиерът с извънредна новина за пътищата и винетките

Эапочна срещата на министър-председателя Бойко Борисов с представители на Националното съдружие на общините в Република България.Още първоначално министър-председателят честити Новата година на кметовете и им пожела триумф.

„ Да действаме! “, заръча им Борисов.

По думите му би трябвало общинските препоръки би трябвало да вземат решения кои пътища желаят да са без винетки и да си ги поддържат, пиве блиц. Той бе безапелационен, че по този начин е заслужено. Премиерът добави, че ще се търси опция винетки да се продават и през банкоматите.

„ В рамките на няколко седмици кметовете и общинските съветници да вземат решение и да ни го изпратят документално, с цел да извадим тези пътища от листата за винетната система “, сподели още министър председателят.

„ Такива пътища да вземем за пример са тези, които са част от републиканската пътна мрежа, като Варна-„ Златни пясъци “, Варна- Аксаково или Пловдив- Асеновград. Тези общини, които ги желаят, имат предпочитание и финансови благоприятни условия “, съобщи Бойко Борисов.

„ Благодаря за разбирането. Дали са 2 или 3 седмици няма значение. Въпросът е дали да се вземе като решение. Има разделяне на управляващите, демократично, въпросът е да ни уведомите “, изясни министър председателят.

„ София е поискала Северната скоростна дъга. Уведомяват ни, предоставяме я за поддържане на съответната община и не се постанова такса за придвижване по нея “, разясни Борисов.

„ Мисля, че е заслужено и вярно “, сподели още той.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР