ЕАОС посочват, че големи са проблемите в държави в в

...
ЕАОС посочват, че големи са проблемите в държави в в
Коментари Харесай

Над 1200 деца годишно умират заради лошия въздух в Европа frognews.bg

ЕАОС показват, че огромни са проблемите в страни в в Централна и Източна Европа, както и в Италия. Докладът не обгръща огромните индустриални народи Русия, Украйна и Обединеното кралство, което допуска, че общият брой на смъртните случаи за континента може да е по-висок.

Агенцията разгласи предишния ноември, че 238 000 души са умряли прибързано заради замърсяването на въздуха през 2020 година в Европейски Съюз, плюс Исландия, Лихтенщайн, Норвегия, Швейцария и Турция. ЕАОС прикани управляващите да се съсредоточат върху подобряването на качеството на въздуха към учебните заведения и детските градини, както и спортните уреди и центровете за всеобщ превоз. 

7 млн. души умират всяка година поради неприятното качество на въздуха. Това е еднакво на смъртните случаи, породени от тютюнопушене или нездравословен метод на хранене. Лошото качество на въздуха може също да " утежни хронични болести като астма, която визира девет % от децата и юношите в Европа, както и да усили риска от някои хронични болести по-късно в зрелост, показват в отчета си от ЕАОС. Деветдесет и седем % от градското население през 2021 година е било изложено на въздух, който не дава отговор на рекомендациите на СЗО.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР