Еам Радукану разкри как тенисът ѝ е помогнал да преодолее

...
Еам Радукану разкри как тенисът ѝ е помогнал да преодолее
Коментари Харесай

Радукану: Като малка побеждавах момчетата и това ми даде увереност


Еам Радукану разкри по какъв начин тенисът ѝ е оказал помощ да преодолее проблемите със самочувствието, които е изпитвала като дете. Макар към момента да е в ранен стадий от кариерата си, британката към този момент може да се похвали с купа от Големия шлем откакто предходната година завоюва US Open. В изявление за Eurosport Радукану показа, че още в детските си години е почнала да гради увереността, която ѝ е помогнала да реализира подвига в Ню Йорк.

„Като дребна бях доста затворена и срамежлива, само че откакто открих тениса това последователно се промени. Започнах все по-често да надвивам момчетата, а даже когато губех, нямах самообладание да се върна на корта за реванш. Това ми даде голяма убеденост. Сега самоуверено мога да кажа, че съм доста по-уверен и контактен човек, в сравнение с бях преди 10 години, и мисля, че тенисът има съществена роля за това“ – описа международната №10.

Подобно на доста елитни спортисти, на Радукану ѝ е било мъчно да откри другари в учебно заведение, защото тренировките са заемали голяма част от всекидневието ѝ. Макар дълго време да е съжалявала за това, шампионката на US Open е безапелационна, че към този момент се е примирила и го е приела.

„Знаете по какъв начин се случват нещата в учебно заведение. Приятелските компании стартират да се образуват на 7, 8 или 9-годишна възраст и по-късно от време на време се трансформират с годините. Ако нямаш опция да посещаваш някои събития или да прекарваш време с другите на обяд или в междучасията, в един миг се оказваш изолиран и всички те не помнят. В началото ми беше тежко, само че последователно се помирих с това и отивах на учебно заведение само с цел да изучавам. Фактът, че нямах доста другари в този миг от живота си, е една от най-големите жертви, които съм правила в името на кариерата си“ – показа още първата ракета на Англия.

Радукану ще се завърне на корта на идния WTA 250 шампионат във Вашингтон. Надпреварата в столицата на Съединени американски щати ще се организира от 1 до 7 август.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР