„ЕАЛ публикува съобщение във връзка с блокирането на партида от

...
„ЕАЛ публикува съобщение във връзка с блокирането на партида от
Коментари Харесай

Кирилов: ЕАЛ не препоръчва да се блокира партидата на "АстраЗенека"

„ ЕАЛ разгласява известие по отношение на блокирането на партида от оксфордската в Австрия. Поводът за това блокиране са две събития, за които Комитета за оценка на риска при следене на лекарствена сигурност към Европейската организация по медикаментите през вчерашния ден извърши изчерпателен разбор и изводът е, че няма доказателства за причинно-следствена връзка и не предлага страните да блокират тази партида. Тази партида е доставена до 17 страни, една от тях е България. Ние получихме 31 200 дози на 12 февруари, като съвсем всички от тях са приложени “, заяви Богдан Кирилов на брифинга за разпространяването на ковид у нас.

Според организацията не е намерено доказателство за причинно-следствена връзка сред имунизирането и смъртния случай на пациент в Австрия.



„ При нас няма сведения за сходни събития. В България сигналите за странични резултати се лимитират до болежка на мястото на слагане на инжекция и грипоподобни признаци след слагането ѝ “, сподели Кирилов.

Този четвъртък се чака решението на Европейската организация по медикаментите за имунизацията на „ Янсен “, която е аденовирусна, само че към момента нямаме удостоверение от Европейска комисия за периоди на доставка, заяви Кирилов.

В понеделник у нас се чакат 21 060 дози от " Пфайзер ". Положителната вест от сряда за спомагателните 4 милиона дози, контрактувани от Европейски Съюз, сподели шефът на ИАЛ.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР