ЕА са заплашени от криминално разследване.Задава се поредна битка между

...
ЕА са заплашени от криминално разследване.Задава се поредна битка между
Коментари Харесай

Белгийската видеоигрова комисия започва разследване срещу Electronic Arts

ЕА са застрашени от престъпно следствие.
Задава се поредна борба сред богата интернационална корпорация и страна, откакто стана ясно (по информация на MetroTime), че Белгия публично завежда следствие към Electronic Arts, като делото към този момент е в ръцете на локалния публичен прокурор. Причината, както може да предположите са така наречен „кутии с плячка“ (loot boxes).

По-рано това лято, Брюксел разгласи упоменатата опция за спомагателна монетизация за хазарт и противозаконни за територията на страната. Ходът беше подобен с този на Холандия, подхванат по-рано тази година. Белгийският министър на правораздаването Коен Геенс съобщи още през април, че в случай че издателите на FIFA 18, Overwatch, и Counter Strike GO не отстранен кутиите с плячка от игрите си, те са застрашени от затвор до пет години и санкция в размер на половин милион евро. Ако пък се потвърди, че деца играят тези игри (което надали ще е трудно), тези наказателни ограничения ще бъдат удвоени. „Често срещано е деца да се сблъскат със системи от този жанр и това е нещо, което не може да позволим да се случва“, съобщи Геенс напролет.

Самите Electronic Arts насочат много спорни сигнали. Изпълнителният шеф на ЕА Андрю Уилсън към този момент съобщи, че стоят твърдо зад „кутиите“ и нямат желание да трансформират това. GamingBolt привежда думите му, че компанията работи с гейминг асоциации по целия свят, с цел да бъде наложено, че „кутиите“ не са
хазарт (което опонира на предходно негово изявление, че те са точно това).

„Ние постоянно мислим за нашите играчи. Винаги мислим по какъв начин да доставим този вид прекарвания по един транспарантен, занимателен, почтен и уравновесен метод за тях. И ще водим връзка с регулаторите по целия свят“, показа той преди дни.

Какво ще подхващат EA оттук насетне, не е известно. Логично би било компанията да последва образеца на 2К и Blizzard, които взеха решение да не си навличат проблеми с белгийските управляващи и отстраниха кутиите за територията на страната.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР