, е записал президентът на САЩ Доналд Тръмп, съобщи Си

...
, е записал президентът на САЩ Доналд Тръмп, съобщи Си
Коментари Харесай

Тръмп сe прощава с американския народ като президент на САЩ

, е записал президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп, заяви Си Ен Ен,

Очаква се то да бъде излъчено довечера, в последния цялостен ден от мандата на Тръмп в Белия дом. Той завършва на следващия ден на обяд (американско време), когато новоизбраният държавен глава Джо Байдън ще постави клетва във Вашингтон.

48 часа преди инагурацията центърът на американската столица приличаше на укрепен лагер. Хиляди бойци от Национална армия патрулират от понеделник по улиците на града, като през днешния ден броят им ще доближи 25 000.

Националната армия ще охранява обширната “червена зона”, разпростряла се от Капитолия, където Байдън и вицепрезидентката Камала Харис ще положат клетва, до Белия дом.

Тръмп към този момент разгласи, че няма да участва на инагурацията на Байдън. Така той подценява остаряла американска политическа традиция, съгласно която президентът, чийто мандат изтича, участва при полагането на клетва от новоизбрания - като алегоричен акт на предаване на властта.

Вместо Тръмп на инагурацията ще участва вицепрезидентът Майк Пенс, както и трима американски президенти - Барак Обама, Джордж Буш и Бил Клинтън.

Очаква се Тръмп да отпътува през днешния ден сутринта за голф имението си във Флорида, придружаван от дребна група свои сътрудници.

Социологическо изследване пред края на мандата на Тръмп демонстрира, че той си потегля от Белия дом с 34% рейтинг.

Това е най-ниското ниво на утвърждение към него за четирите години. Тръмп влезе в Белия дом с 45% рейтинг, който се увеличи до 49% при започване на предходната година.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР