Е вропейският съюз за радио и телевизия, известен още като

...
Е вропейският съюз за радио и телевизия, известен още като
Коментари Харесай

Изключиха Беларус от тазгодишния Евровизия

Е вропейският съюз за радио и телевизия, прочут още като Евровизия, изключи Беларус от идващото издание на песенния конкурс през май, откакто страната за повторно не предложи ария, отговаряща на неполитическото естество на музикалното събитие, съобщи ДПА.

Евровизия сподели през вчерашния ден, че

и двете песни, препоръчани от групата „ Галаси ЗМеста”, са били в нарушаване на разпоредбите на състезанието .

Организаторите споделиха, че Беларус е пропуснал периода за показване на предложение и по тази причина няма да взе участие.

Първата ария на „ Галаси ЗМеста” „ Я научу тебя” („ Ще те науча”) беше отхвърлена на фона на недоволства, че текстът се подиграва с всеобщото протестно придвижване против дългогодишния беларуски президент Александър Лукашенко. След рецензиите беше препоръчана втора ария, само че в този момент и тя е отхвърлена от представителите на Евровизия.

Европейският песенен конкурс ще се организира от 18 до 22 май в Ротердам, Нидерландия .

Председателят на националната държавна компания за радио и телевизия на Беларус, която е член на Евровизия, Иван Ейсмонт назова решението на уредниците за премахване на Беларус политически стимулирано. Ейсмонт посочи, че „ Галаси ЗМеста” са влезнали в историята и съгласно него Беларус е спечелила този конкурс на Евровизия.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР