Е вропейският съюз и AstraZeneca постигнаха споразумение, което ще гарантира

...
Е вропейският съюз и AstraZeneca постигнаха споразумение, което ще гарантира
Коментари Харесай

ЕС и AstraZeneca се споразумяха за доставките на ваксини

Е вропейският съюз и AstraZeneca реализираха съглашение, което ще подсигурява доставката на оставащите дози ваксина против Коронавирус на страните членки според изискванията на предварителното съглашение за закупуване, подписано на 27 август 2020 година Споразумението ще постави край и на висящия правосъден спор в съда в Брюксел, съобщи в прессъобщение Европейската комисия.

Това съглашение планува корав ангажимент от страна на AstraZeneca да достави, в допълнение към 100-те милиона дози, доставени до края на второто тримесечие, още 135 милиона дози до края на 2021 година (60 милиона дози до края на третото тримесечие и 75 милиона дози до края на четвъртото) и останалите дози (65 милиона) до края на март 2022 година Това ще сведе общия брой на доставените дози до 300 милиона дози, както е записано в контракта.

Комисарят по въпросите на опазването на здравето и сигурността на храните Стела Кириакиду съобщи: "Днешното съглашение за споразумяване на разногласието подсигурява доставката на останалите 200 милиона дози ваксина против COVID-19 от AstraZenecaв Европейски Съюз. Въпреки че тази седмица достигнахме значимия стадий от 70 % цялостна имунизация на възрастното население на Европейски Съюз, съществуват обилни разлики в нивата на имунизация сред нашите страни членки, а продължаващото съществуване на ваксини, в това число на AstraZeneca, продължава да бъде решаващо. И като най-силен покровител на международното съдействие и взаимност в региона на имунизациите ще продължим да оказваме помощ на останалата част от света. Нашата цел е до края на тази година да предоставим минимум 200 милиона дози ваксини на страни с ниски и междинни приходи посредством интернационалната самодейност КОВАКС. Солидарността във връзка с имунизациите е и продължава да бъде нашата запазена марка ".

На страните членки от Европейски Съюз ще се дават постоянни графици за доставка на оставащите ваксини на AstraZeneca и ще се ползват лимитирани отстъпки при положение на закъснение на дозите.

По тематиката
Получавай най-горещите вести от Vesti.bgАБОНИРАЙ СЕ--> Източник:.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; }
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
2 коментара Преди време в родопско село една баба се обажда на своя другарка. Чува обаче записа:  " Телефонът на клиента е изключен. Моля, обадете се по-късно. " Бабата,… Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
ВходРегистрацияПотребителско име*Парола*Запомни меПотребителско име*Полето Потребителско име не би трябвало да е празно.E-mail*Полето E-mail не би трябвало да е празно.Парола*Полето Парола не би трябвало да е празно.Парола (отново)*Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно.ИмеПолето Име не би трябвало да е празно.Дата на ражданеПолето Дата на раждане не би трябвало да е празно.Декларирам, че съм се срещнал с за прилагане на услугите на Нетинфо.ПоследниТака се ще подсигурява всеобщото включване в занятията от отдалеченост, в случай че това се наложи, оповестяват от МОНТе ще бъдат огласени идната седмица, уточни тойОтговорността, която всички се пробвате да трансферирате един на различен, ще бъде на всички ни, сподели тя в НСТова сподели министърът на труда и обществената политика Гълъб ДоневСлед седем дни на възобновяване се възстановява единствено скоростта на реакцияКак реагират децата, когато схванат, че мама или баща е доста известенПо време на полета детето изгубило съзнаниеВсеки, който търси политическо решение, би трябвало да търси поддръжка на първо място измежду жителите, уточни президентът.Проверяват транспортното средство за противозаконни веществаИсторията за Пепеляшка е доста по-стара от класическия анимационен филм на ДисниВ четвъртък измененията вместо до спор, доведоха до скандал за кворумаКампанията стартира от през днешния ден в София, Пловдив, Варна, Бургас и Велико ТърновоАтмосферното налягане е по-високо от междинното за месеца - едва ще се понижиМарката ще е първата, която ще направи електрически модел на новата платформа STLA MediumТова е втората най-голяма санкция по правилника от неговото влизане в действие насам

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР