е управляващ съдружник в агенцията за интегриран дигитален маркетинг .

...
е управляващ съдружник в агенцията за интегриран дигитален маркетинг .
Коментари Харесай

Да искаш, да можеш и да го направиш

е ръководещ съучастник в организацията за интегриран цифров маркетинг. Агенцията съществува от 6 години и има над 50 чиновници, над 90 дейни настоящи клиента в България, Европа и Съединени американски щати. Георги Малчев има съвсем четвърт век бизнес и маркетинг опит - като член на препоръки на шефовете, действен шеф, шеф бизнес развиване, управнически съветник. Преподава маркетинг, връзки и реклама в Xplora Academy, Нов български университет, УНСС, ВМБУ. Има блог за сполучливи привички, водачество, маркетинг. Има тапия МВА от Американския университет в България. От какви познания, качества и умения имат потребност бизнес водачите в България през днешния ден и през 2022 година?
Гъвкавост. Самата ни цифрова епоха допуска да сме гъвкави и да не споделяме " не " на сигналите на потребителите, нито на държанието, което цифровите платформи развиват и ни демонстрират като мащаб. А гъвкавостта допуска вярната настройка и оптималните дейности поради обстановката. Реално видяно, това са единствените две неща, които всеки от нас може да управлява. Затова и обичаната ми поговорка е " Едно е да го искаш, друго - да го можеш, а трето и четвърто - да го направиш. "
Стартирате кариерата си в държавната администрация и в този интервал участвате в Executive MBA стратегия. МВА е по-известна в корпоративните среди. Как приложихте знанията си от МВА в Министерството на стопанската система и назад - какво от опита си там привнесохте по време на образованието си?
Нека споделя кои курсове от образованието в АУБ ми бяха най-полезни и за какво. Това бяха курсове, в които незабавно можех да осмисля концепциите за действителната работна среда и да ги тествам, и най-много - да се убедя, че ме вършат сполучлив - Управленски бизнес връзки, Стратегия, Управление на интервенциите, Организационно държание.
Останалите курсове ми бяха потребни, само че доста от нещата съумях да надградя до равнище умения, а не просто използвани познания, едвам години по-късно, когато имах опция да приложа концепциите и методите.
Обратно - в МВА програмата мисля, че прибавих тази част, че рестриктивните мерки са... ограничавания, в границите на които можем и би трябвало да действаме. И че при верния метод, в тази ситуация дори единствено тези 4 курса - ние можем всяко тримесечие да сме на напълно ново равнище. Защо? Защото " трето и четвърто е да го направиш ". А самоуверено мога да кажа на база на опита ми, че в държавната администрация ограничавания като бюджет, подчиненост, екип и така нататък са постоянно дори по-големи ограничавания, в сравнение с в частния бранш.
Как МВА образованието приготвя участниците за действителната бизнес среда, изключително за турбулентни интервали?
Започвам с метанавиците и разбирането на " огромната картина ". В турбулентни времена значимото е да знаеш кои са основните области в една компания и по какъв начин те зависят от обкръжаващата среда. И да знаеш по какъв начин те въздействат едно на друго, с цел да постигаш значими бизнес и маркетинг цели. Вече над 20 години ползвам навика да виждам обстановката от разнообразни ъгли и да имам фокус на тактика и поетапно скалиране - бих споделил, че това към този момент е моя втора природа - в бизнеса, в обществото, в фамилията.
На второ място - да знаеш, че постоянно има неизясненост и ти трябват модели, с които да осмисляш какво се случва и с които можеш да представиш концепциите си пред останалите заинтригувани страни. При оптимално ръководство на несигурността. Много ми помогнаха образците освен като case studies в лекциите, само че съответните обстановки на сътрудниците ми в - неустановеност и неизясненост има постоянно.
И тук идва третият аспект - да действаш, да следиш за противоположната връзка, да валидираш и да скалираш. Фазите и скалирането са основни концепции, които в никакъв случай не са ме подвели.
От всичко, което се учи в МВА стратегии, кое е това, което не може да се научи или получи отвън този формат?
Нека първо обърна въпроса - какво не може да ви даде една МВА стратегия? Опитът. Както споделих - най-бързо " качих равнището " в областите, в които можех да осмисля, да тествам и да валидирам, че методите ме вършат сполучлив.
Четено Коментирано Препоръчвано 1 Политика 2 Градове 3 Коронавирус 1 Политика 2 Свят 3 Свят 1 Градове 2 Коронавирус 3 Места
От години преподавам и образовам бакалаври, магистри, експерти и опитни мениджъри. В тази връзка един от най-хубавите курсове в " Харвард ", който съм карал онлайн и гратис (бел. ред. смее се), на въпроса за нещата отвън един МВА, ме научи, че има матрица на научаването и на преподаването. Едната ос е какъв брой структурирани са знанията - дали са с ясна и каскадираща конструкция, или са като облак от натрупващи се познания. Втората ос е дали учиш самичък или в група.

От всички курсове и образования, които съм изкарал, ЕМВА програмата ми даде идеалния баланс сред конструкция, от една страна, и струпване на сериозна маса от познания и умения, от друга. Но най-ценното съгласно мен е забележителният дял на взаимно научаване с изключение на самостоятелното, без което не може. Участниците са разнообразни, имат разнообразни мощни и слаби страни. Тази композиция е неповторима за магистърските, и в частност МВА стратегиите. Затова и постоянно споделям със студентите ми - най-малко половината стойност за вашата магистърска стратегия ще бъдат сътрудниците, с които ще учите.

За край прибавете действителните бизнес контакти с сътрудниците ви и ще имате едно от най-хубавите оферти за огромен скок в кариерата или бизнеса ви.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР