е твърдо против предложените от правителството промени в , които

...
е твърдо против предложените от правителството промени в , които
Коментари Харесай

Демократична България: „Несменяема“ КЗК е цъкаща бомба за бизнес средата в България

е твърдо срещу препоръчаните от държавното управление промени в, които ще бетонират настоящия злепоставен управителен състав отпред на регулатора. Убедени сме, че увеличението с 2 години на мандата на водената от Юлия Ненкова (майка на депутатa от ГЕРБ Александър Ненков) комисия е нездравословно за България и може да спре за години напред промените в бранша. Не е инцидентно, че хората назовават тази комисия за отбрана ОТ, а не на конкуренцията. Припомняме възбраната за чешкия вложител Петр Келнер да придобие Нова тв, след което с сходни причини тя беше закупена от “правилния ” притежател. За санкциите на “Хиполенд ”, за другите решения по договорката за ЧЕЗ, според от политическата обстановка.
Комисия за защита на конкуренцията е превърната в придатък на изпълнителната власт, вместо да бъде самостоятелен орган. Бива употребена за бухалка по най-грозните способи. На този декор е извънредно безочливо настояването за удължение на мандата ѝ с 2 години, единствено 4 месеца преди неговото приключване. И то в самия завършек на активността на настоящето Народно заседание, безусловно в 12 без 5. По същия метод сегашната власт бърза да организира “конкурси ” за шефове в държавните сдружения в енергетиката и превоза. За да избере послушни бордоваци за години напред с минимална опция да бъдат заменени. Това може да обрече България на още загуби и липса на промени.
Демократична България ще упорства за президентско несъгласие върху закона, в случай че бъде признат в този си тип. Под претекст че се одобряват европейски наставления, се чака да се одобряват и други репресивни текстове. За нас проблемите са следните:
Ненужно и дори нездравословно удължение на мандата на настоящия състав на Комисия за защита на конкуренцията с 2 години, тъй че да не изтича през юни 2021 година.
 На първо четене: Комисия за защита на конкуренцията с пълномощия да влиза в частни домове, Българска социалистическа партия се притеснява да не стане наказателен орган На първо четене: Комисия за защита на конкуренцията с пълномощия да влиза в частни домове, Българска социалистическа партия се притеснява да не стане наказателен орган
Членовете на Комисията за защита на конкуренцията да могат да бъдат преизбирани за нови 7 години, реши ръководещото болшинство в парла...
Премахването на възбраната за два поредни мандата, тъй че управлението да има опция да ръководи чак до 2030 година.
Повишаването на глобите по закона, което в нашата реалност значи благоприятни условия за още по-жестоки рекет и корупция.
Разрешаванто на Комисията да тършува из домовете на хората без правосъдна заповед, което ги прави отговорни до доказване на противното.
България си има задоволително проблеми, с цел да си навлече още един. Пред идващото Народно заседание стоят извънредно тежки задания за реформиране на правосъдната система, регулаторите, за по-добро ръководство на администрацията и държавната благосъстоятелност, с цел да се залагат цъкащи бомби занапред. „ Несменяема “ Комисия за защита на конкуренцията е голям риск за бизнес средата в България.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР