е станал на 95 морски мили югоизточно от йеменския пристанищен

...
е станал на 95 морски мили югоизточно от йеменския пристанищен
Коментари Харесай

Нова порция напрежение: Кораб край бреговете на Йемен е бил ударе...

е станал на 95 морски благи югоизточно от йеменския пристанищен град Аден. Властите организират следствие и са посъветвани плавателните съдове в пренос да демонстрират " изключителна нерешителност “.

 

UKMTO не сподели с какво е обвързван случаят.

 

Новината идва на фона на напрежение сред Съединени американски щати, Англия и подкрепяните от Иран хути в Йемен. След началото на войната сред Израел и Хамас бунтовниците подвигнаха мерник на корабите в Червено море, които съгласно тях са свързани с Тел Авив. Подкрепяната от Иран формация нападна товарни кораби от ноември.

Атаките в района зачестиха и накараха доста търговски компании да търсят заобиколни направления, което води и до доста повишение на цените. 

В на дейностите на хутите Съединени американски щати и Англия нанесоха удари по цели на хутите в Йемен. Премиерът Риши Сунак споделя, че Обединеното кралство няма да се поколебае да предприеме спомагателни дейности против хутите.

 

В събота Съединени американски щати нанесоха нов удар по Йемен в отговор на изстрелването на балистична ракета от йеменските хути по морските пътища в Червено море.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР