Е-спортовете влязоха в програмата на игрите на Общността в началото

...
Коментари Харесай

Е-спортът за първи път влезе в игрите на Общността


Е-спортовете влязоха в програмата на игрите на Общността при започване на август (снимка: CC0 Public Domain)

Миналия уикенд в Бирмингам, Англия, се организираха така наречен Игри на Общността. В рамките на събитието за първи път имаше и Шампионат по е-спортове.

Въпреки вълнението към събитието, което се организира по едно и също време с Игрите на Британската общественост, с помощта на стратегическото партньорство с Глобалната федерация по електронни спортове (GEF), някои гейминг запалянковци останаха малко разочаровани. Събитието не включваше топ-заглавия като Fortnite, League of Legends (LoL) и Overwatch.

Въпреки това известните заглавия Rocket League, eFootball Series и Dota 2 станаха част от шампионата. Така Бирмингам може да послужи като още един значим крайъгълен камък за дисциплината, която към момента е в начален етап спрямо някои от нейните „ сътрудници “.
още по темата
Общо 100 играчи, представляващи 20 разнообразни народи от Британската общественост, се бориха за медали в трите видеоигри: Rocket League, Dota2 и eFootball. Тестът в последна сметка бе избран като сполучлив.

„ В бъдеще това ще бъде спорт в границите на Игрите – това е моето персонално мнение “, разяснява самодейността пред BBC президентът на Федерацията на Игрите на Британската общественост Дейм Луиз

Може би този триумф не е случайност или съвпадане. След като се смяташе за нишов спорт при започване на предишното десетилетие, е-спортът притегли към 500 милиона фенове и генерира повече от $1 милиард доходи единствено през 2021 година

Ето за какво не може да бъде изненада за никого, че в по-ново време игрите попадат под интензивния взор на формалните спортни органи като Международния олимпийски комитет и Федерацията на игрите на Британската общественост.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР