е сключила договор за покупка на различни видове компютърна техника,

...
е сключила договор за покупка на различни видове компютърна техника,
Коментари Харесай

Прокуратурата дава близо 3 млн. лв. за закупуване на компютри и техника

е сключила контракт за покупка на разнообразни типове компютърна техника, както и аксесоари за над 2 090 000 лева с Данък добавена стойност , сподели информация в регистъра с публични поръчки, осведоми. Изпълнителят е компанията " Контракс " АД, която единствена е била позволена до класиране. От документите излиза наяве, че новите машини няма да излязат на ниска цена на държавното обвиняване.

Предвидено е в границите на три месеца да бъдат доставени 500 потребителски компютъра с единична цена от 1442 лева без Данък добавена стойност. Те ще разполагат с 4-ядрен AMD Ryzen 3 процесор, 8 GB RAM памет и вградена видео карта. Хардискът е 512 GB SSD. Всяка от конфигурациите ще върви с операционна система Windows 10, както и с 23.8-инчов LED екран с резолюция 1920 x 1080 и с вградени камера и представител. По-скъпи са административните компютри, от които прокуратурата купува 110 броя - всеки за 1793 лева без Данък добавена стойност. Техническите спецификации включват 6-ядрен AMD Ryzen 5 процесор, 32 GB оперативна памет и хард диск с 1 TB SATA и с 1 TB SSD. Видеокартата още веднъж е вградена.
 Адвокат изясни за какво прокуратурата не може да се меси в работата на Стойчо Кацаров против Коронавирус - ограниченията Адвокат изясни за какво прокуратурата не може да се меси в работата на Стойчо Кацаров против Коронавирус - ограниченията
Може ли прокуратурата да управлява министерствата? Този въпрос разяснява юрист Емил Георгиев във фейсбук. Темата беше издигнат...

В цената е включена операционната система Windows 10 Pro, както и същият клас екран. Отделно от това ще бъдат купени в допълнение 100 броя монитори за общо 29 000 лева без Данък добавена стойност. С публичната поръчка се купуват и 100 портативни компютъра , всеки от които коства 1829 лева без Данък добавена стойност. Те разполагат с 4-ядрен процесор Intel Core i5, 16 GB RAM и 512 GB SSD корав диск. Графичната карта е интегрирана.

Освен разнообразни типове компютърни устройства, прокуратурата купува и външна страна като 20 портативни и 100 броя мрежови принтера за 36 000 лева , сървър УИС информации за 38 613 лева лентово устройство, дисков масив за данни, два сървъра за виртуализация за общо 52 000 лева, хардуер за реализиране на видео конференции, аварийни твърди дискове, уеб дискове, както и 20 таблета, всеки от които коства 383 лева Цените са без Данък добавена стойност. Любопитно е, че по-малко от месец откакто е подписан договорът с компанията " Контракс " АД, прокуратурата и изпълнителят на поръчката подписват анекс, с който се купуват в допълнение 50 броя потребителските компютъра, 10 портативни принтера и 6 мрежови маршрутизатора . В резултат на това сумата набъбва с нови 72 842 лева с Данък добавена стойност.

Още от ОБЩЕСТВО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР