е са едни от най-великите личности, оставили дълбок отпечатък в

...
е са едни от най-великите личности, оставили дълбок отпечатък в
Коментари Харесай

Последните думи на едни от най-известните хора в света

е са едни от най-великите персони, оставили бездънен отпечатък в историята на света. Те са парченце от всичко това, което през днешния ден познаваме по този начин добре - изкуство, просвета, музика, политика и още доста други сфери на живота. Независимо дали са художници, писатели, политици, спортисти, музиканти или други, известните персони оставят своя отпечатък в историята.

Може би това е и повода, гибелта им постоянно да бъде шокираща и доста натъжаваща за необятната аудитория. Преди всичко не би трябвало да забравяме, че известните са хора, също като нас, и гибелта не ги подминава. Делата и думите им обаче остават и ги държат живи в спомените ни.

Ето и последните думи на някои от най-великите персони, останали във времето:

"Отивам в банята да почета " – Елвис Пресли.

Той е избран като най-голямата звезда на рокендрол музиката. Истинска икона в музиката, само че и в киното. Смятан е за една от най-значимите персони в поп културата на XX век. Той е най-продаваният солов актьор в историята на музиката с към 1,3 милиарда продадени копия, като единствено в Съединени американски щати е продал 199,5 млн. копия от албумите си. Често е определян като Краля на рокендрола или просто Краля. Пресли умира при започване на август 1977 година, открит примрял на пода в банята си, а лекарите не съумяват да го върнат към живот. И въпреки всичко, до през днешния ден гибелта му остава неразбираема. Двамата лекари, които вършат аутопсията, вършат спорни изводи за гибел след свръхдоха успокоителни и приспивателни, които са задействали неговите сърдечни проблеми и може би са довели до удар.

A post shared by (@elvis) on Feb 21, 2020 at 9:00am PST

"Не смей да молиш Господ да ми оказва помощ " – Джоан Крофорд.

Каквото и да напишем за тази жена, би било малко. Тя е една от най-уважаваните и паметни актриси от златното потомство на Холивуд. Джоан е била безспорен експерт, обожавала е работата си, само че също е имала добър бизнес усет. През 1999 година Американският кино институт включва Крофорд под Номер-10 в класацията на най-големите дами звезди на класическото холивудско кино.

Носителка на премия "Оскар ", Крофорд е една от актрисите, които съумяват да продължат своята кариера и откакто към този момент е навършила 40 години. В тези години, през днешния ден също се приказва за сходен проблем, актрисите след избрана възраст са изпитвали усложнения да намират хубави функции, само че Крофорд съумява да направи немислимото. Тя, дружно със своята съперница Бети Дейвис, се връщат стремително на огромните екрани с "Какво се случи с Бейби Джейн " от 1962 година Слуд този касов шлагер кариерата на Крофорд продължава с още няколко заглавия, само че не толкоз сполучливи. Джоан умира през 1977 година, като не е известна точната причина, някои считат, че е рак, а други подозират удар. Не са ясни и сигурно годините, на които е умряла, тъй като тя е криела тази информация.

A post shared by (@lovejoancrawford) on Apr 5, 2015 at 7:47am PDT

"Ма*ната ви " - Тупак Шакур.

Един от най-прочутите американски рапъри. По света са продадени над 120 милиона копия от неговите албуми, а в Съединени американски щати над 41 милиона копия. Списание „ Ролинг Стоун “ го дефинира за 86-ия най-велик музикант на всички времена. За огромно страдание погубен. Дуейн Кит Дейвис, прочут като Кифи Ди е разказвал в документалния филм Death Row Chronicles, че е бил в колата, от която е стреляно по Тупак, дружно с Терънт Браун, Диандре Смит и племенника на Дейвис – Орландо Андерсън. Кифи Ди отхвърля да уточни кой тъкмо е стрелял. Пред екипа на Unsolved най-сетне разкрива, че причинителят е племенникът му Андерсън, носещ прякора Бейби Лейн. Той (Андерсън) умира две години по-късно след гибелта на Тупак.

A post shared by (@2pac) on Nov 24, 2019 at 10:45am PST

Още забавни видеа вижте в канала на Vbox7
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР