е родена и израснала във Варна, затова не е чудно,

...
е родена и израснала във Варна, затова не е чудно,
Коментари Харесай

Подводната фотография на Пламена Милева, която ни оставя… без дъх

е родена и израснала във Варна, по тази причина не е чудно, че назовава водата „ свещена “. За Карадере пък употребява определението „ сакрално “, тъй като като дете постоянно върви там на палатка.

„ Тогава беше диво място и в действителност малко на брой го знаеха “ – споделя Пламена пред LadyZone.bg.

Снимка: Пламена Милева

Дори името на детето й е морско – Никола. Неговото раждане преди 11 години дава началото и на заниманията й с подводна снимка. Пламена взема решение да направи фотосесия с 3-месечния си наследник, която да остане като спомен за фамилията.

Снимка: Пламена Милева

„ Беше септември и към този момент бе студено, детето плачеше и въобще беше много мъчно. Когато видях незадоволителния резултат, плаках, само че нали съм твърдоглав Козирог, взех решение да повторя сесията. Бащата беше срещу, само че на идващия ден снимахме. Сесията не беше кой знае какъв брой по-добра, само че този дебют ми даде добър урок. Подводните фотоси наподобяват лесни, само че не е по този начин “ – споделя Пламена.

Снимка: Пламена Милева

През 2001 година тя приключва факултета по изкуства към Великотърновския университет и отпътува за Испания. Там купува първата си камера и последователно се пренасочва към фотографията. Когато печели първата си фотографска премия, се среща с бащата на детето си - Юлиян Недев, който е подводен фотограф.

„ От него се възпламених. Впечатлих се доста от неговите фотоси “ – признава Пламена.

Снимка: Пламена Милева

Тя е снимала в Червено море, обичано на всички гмуркачи, както и край Тенерифе, в Атлантическия океан, „ където има друга хубост “. Планирала е да снима и китовете в кралство Тонга, само че към този момент пандемията осуетява дългите пътувания. Една от фантазиите й е да снима резервата „ Градините на кралицата “ в Мексико, а за какво не и акулите край крайбрежията на ЮАР.

Понякога снима и сватби, като в 90% от случаите клиентите са българи, живеещи в чужбина и впечатлени от подводните й фотоси.

Снимка: Пламена Милева

Днес синът й Никола към този момент е на 11. От 7 години тренира плуване, а от скоро и водна топка.

„ От дребен прекарва свободното си време пред компютърните игри и някой ден ще оцени водата и спорта “ – споделя ни Пламена, която след дни отпътува за Виена. Там тя снима мода взаимно с стилния блогър и дизайнер Диана Филипова.

Снимка: Пламена Милева

Пламена към този момент има над 50 международни награди.

Снимка: Пламена Милева

Снимането в море с модел е мъчно, тъй като водата непрекъснато е в придвижване, а и видимостта е дребна. Затова постоянно подводните фотографи снимат в басейни. Това дава опция за потреблението на повече осветления и цветни филтри.

Още фотоси на Пламена Милева.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР